[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Marsøl
Kode: NES 112
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.B. Märzen/Oktoberfestøl
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1060
FG: 1015
Farve (beregnet): 30 EBC
Beregnet bitter: 25 IBU, med formel annet.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 22,2 l
Malt & sukker
4000 gram 69,6 % Munchen I. Weyerman 14 EBC
1200 gram 20,9 % Lagermalt. T Fawcet 3 EBC
200 gram 3,5 % Caramuncen I. Weyerman 3,5 EBC
150 gram 2,6 % Crystal 150. T Fawcet 150 EBC
100 gram 1,7 % Dark Crystal 400 EBC
100 gram 1,7 % Melanoiden 40 EBC
Vann
26 l til innmesking
5 l til skylling
Meskeskjema
15 min 50 °C
30 min 60 °C
30 min 68 °C
30 min 72 °C
10 min 77 °C
Kommentar til mesking: Speidel 20 l
Humle
60 gram Czech Saaz Pellet 3,8 %-alfa 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP 833 German Bock Lager Bunnfall 30 ml
Kommentar til gjær: Slurry fra en pils
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 28 dager ved 10 grader
Lagring: 90 dager ved 1 grad
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 5.04.2009
Tappedato: 13.08.2009
Kommentar: Skulle bli en Bock, men glemte maltekstrakten. Speidel 20 liter.[/tt]
Navn på brygget: Marsøl
Kode: NES 112
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.B. Märzen/Oktoberfestøl
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1060
FG: 1015
Farve (beregnet): 30 EBC
Beregnet bitter: 25 IBU, med formel annet.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 22,2 l
Malt & sukker
4000 gram 69,6 % Munchen I. Weyerman 14 EBC
1200 gram 20,9 % Lagermalt. T Fawcet 3 EBC
200 gram 3,5 % Caramuncen I. Weyerman 3,5 EBC
150 gram 2,6 % Crystal 150. T Fawcet 150 EBC
100 gram 1,7 % Dark Crystal 400 EBC
100 gram 1,7 % Melanoiden 40 EBC
Vann
26 l til innmesking
5 l til skylling
Meskeskjema
15 min 50 °C
30 min 60 °C
30 min 68 °C
30 min 72 °C
10 min 77 °C
Kommentar til mesking: Speidel 20 l
Humle
60 gram Czech Saaz Pellet 3,8 %-alfa 60 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP 833 German Bock Lager Bunnfall 30 ml
Kommentar til gjær: Slurry fra en pils
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 28 dager ved 10 grader
Lagring: 90 dager ved 1 grad
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 5.04.2009
Tappedato: 13.08.2009
Kommentar: Skulle bli en Bock, men glemte maltekstrakten. Speidel 20 liter.[/tt]