[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: JuleDobbel
Kode: FRT944
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.I. Belgisk dobbel
Antall poeng i konkurransen: 28,66 av 50
OG: 1060
FG: 1011
Farve (beregnet): 34 EBC
Beregnet bitter: 24 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 21 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
2500 gram 49 % pilsner 3 EBC
1000 gram 19 % munich 15 EBC
500 gram 10 % cara 100 EBC
220 gram 4 % kandysirup 200 EBC
75 gram 1 % chocolademalt 800 EBC
750 gram 15 % farin
Vann
12 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 64 °C
Humle
25 gram challenger 5.1 %-alfa 90 min
15 gram challenger 5.1 %-alfa 60 min
5 gram saaz 3.8 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
15 stk nellikspiker koketid 15 min
10 gram koriander koketid 15 min
1 ts irish moss koketid 15 min
1/2 ts gjærnæring koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 530 Flytende 1.5 liter starter
Kommentar til gjær: starter ble dekantert
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 18-20 grader
Modning/sekundærgjæring: 10 dager ved 12 grader
Lagring: ved 12 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 6.01.2010
Tappedato: 30.01.2010
Kommentar: neste gang litt mindre nellik[/tt]
Navn på brygget: JuleDobbel
Kode: FRT944
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.I. Belgisk dobbel
Antall poeng i konkurransen: 28,66 av 50
OG: 1060
FG: 1011
Farve (beregnet): 34 EBC
Beregnet bitter: 24 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 21 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
2500 gram 49 % pilsner 3 EBC
1000 gram 19 % munich 15 EBC
500 gram 10 % cara 100 EBC
220 gram 4 % kandysirup 200 EBC
75 gram 1 % chocolademalt 800 EBC
750 gram 15 % farin
Vann
12 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 64 °C
Humle
25 gram challenger 5.1 %-alfa 90 min
15 gram challenger 5.1 %-alfa 60 min
5 gram saaz 3.8 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
15 stk nellikspiker koketid 15 min
10 gram koriander koketid 15 min
1 ts irish moss koketid 15 min
1/2 ts gjærnæring koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 530 Flytende 1.5 liter starter
Kommentar til gjær: starter ble dekantert
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 18-20 grader
Modning/sekundærgjæring: 10 dager ved 12 grader
Lagring: ved 12 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 6.01.2010
Tappedato: 30.01.2010
Kommentar: neste gang litt mindre nellik[/tt]