1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 SSB3 - Jule Dobbel - Håvard Syse (Lesja)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: JuleDobbel
    Kode: FRT944
    Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
    Øltype: 5.I. Belgisk dobbel
    Antall poeng i konkurransen: 28,66 av 50
    OG: 1060
    FG: 1011
    Farve (beregnet): 34 EBC
    Beregnet bitter: 24 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 21 l
    Sluttvolum:  20 l

    Malt & sukker
    2500 gram 49 % pilsner        3 EBC
    1000 gram 19 % munich        15 EBC
    500 gram 10 % cara          100 EBC
    220 gram  4 % kandysirup    200 EBC
      75 gram  1 % chocolademalt 800 EBC
    750 gram 15 % farin
     

    Vann
    12 l til innmesking

    Meskeskjema
    90 min 64 °C

    Humle
    25 gram challenger 5.1 %-alfa 90 min
    15 gram challenger 5.1 %-alfa 60 min
    5 gram saaz      3.8 %-alfa  1 min

    Krydder og andre tilsetninger
    15 stk  nellikspiker koketid 15 min
    10 gram koriander    koketid 15 min
      1 ts  irish moss  koketid 15 min
    1/2 ts  gjærnæring  koketid 15 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs 530 Flytende 1.5 liter starter
    Kommentar til gjær: starter ble dekantert

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  14 dager ved 18-20 grader
    Modning/sekundærgjæring: 10 dager ved 12    grader
    Lagring:                          ved 12    grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato:  6.01.2010
    Tappedato:  30.01.2010

    Kommentar: neste gang litt mindre nellik[/tt]
     

Del denne siden