NM 10 SSP2 - Garm Havrestout - Øyvind Gulbrandsen (Kolsås)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Garm Havrestout
Kode: MAR762
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 40,33 av 50
OG: 1066
FG: 1021
Farve (beregnet): 77 EBC
Beregnet bitter: 41 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum:   22 l

Malt & sukker
4500 gram % Palemalt
750 gram % Havreflak
230 gram % Roasted barley
200 gram % Svartmalt
200 gram % Sjokolademalt
200 gram % Krystallmalt
150 gram % Mørk krystallmalt

Vann
16 l til innmesking
22 l til skylling

Meskeskjema
60 min 66 °C

Humle
26 gram Colombus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
25 gram Fuggles  Hel     5   %-alfa  5 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 005 British Ale Flytende 2 liter starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring:               21 dager ved  8 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato:  1.12.2009
Tappedato:  15.12.2009

Kommentar: Imperial havrestout?[/tt]
 
Tilbake
Topp