[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Garm Havrestout
Kode: MAR762
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 40,33 av 50
OG: 1066
FG: 1021
Farve (beregnet): 77 EBC
Beregnet bitter: 41 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 22 l
Malt & sukker
4500 gram % Palemalt
750 gram % Havreflak
230 gram % Roasted barley
200 gram % Svartmalt
200 gram % Sjokolademalt
200 gram % Krystallmalt
150 gram % Mørk krystallmalt
Vann
16 l til innmesking
22 l til skylling
Meskeskjema
60 min 66 °C
Humle
26 gram Colombus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
25 gram Fuggles Hel 5 %-alfa 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 005 British Ale Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 21 dager ved 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 1.12.2009
Tappedato: 15.12.2009
Kommentar: Imperial havrestout?[/tt]
Navn på brygget: Garm Havrestout
Kode: MAR762
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 40,33 av 50
OG: 1066
FG: 1021
Farve (beregnet): 77 EBC
Beregnet bitter: 41 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 22 l
Malt & sukker
4500 gram % Palemalt
750 gram % Havreflak
230 gram % Roasted barley
200 gram % Svartmalt
200 gram % Sjokolademalt
200 gram % Krystallmalt
150 gram % Mørk krystallmalt
Vann
16 l til innmesking
22 l til skylling
Meskeskjema
60 min 66 °C
Humle
26 gram Colombus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
25 gram Fuggles Hel 5 %-alfa 5 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 005 British Ale Flytende 2 liter starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 21 dager ved 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 1.12.2009
Tappedato: 15.12.2009
Kommentar: Imperial havrestout?[/tt]