Hei dere som har erfaring med no sparge:
Etter en del lange bryggeøkter med nitidig skylling osv. har jeg tenkt å teste brygging med no sparge. Jeg tenker i utgangspunktet at det er best å gjøre meskingen med vanlig væskemengde, evt. litt mer vann enn jeg pleier. Så etter endt mesking tilsetter jeg mer vann med litt høyere temperatur slik at jeg når hele volumet og ca 78 grader, resirkulerer litt og tapper av. Fordelen med dette er at det ikke gir en altfor tynn mesk, samt muligheten til å enkelt øke temperaturen. Da kan jeg også justere vannmengden jeg tilsetter slik at jeg når sånn passe pre-boil SG. Jeg slipper også å varme alt vannet før meskingen starter.
Eller, er det noen gode grunner som taler for at det er bedre å meske med hele volumet, først som sist??
Etter en del lange bryggeøkter med nitidig skylling osv. har jeg tenkt å teste brygging med no sparge. Jeg tenker i utgangspunktet at det er best å gjøre meskingen med vanlig væskemengde, evt. litt mer vann enn jeg pleier. Så etter endt mesking tilsetter jeg mer vann med litt høyere temperatur slik at jeg når hele volumet og ca 78 grader, resirkulerer litt og tapper av. Fordelen med dette er at det ikke gir en altfor tynn mesk, samt muligheten til å enkelt øke temperaturen. Da kan jeg også justere vannmengden jeg tilsetter slik at jeg når sånn passe pre-boil SG. Jeg slipper også å varme alt vannet før meskingen starter.
Eller, er det noen gode grunner som taler for at det er bedre å meske med hele volumet, først som sist??