Buster skrev:Eg har brukt vanlig kork 29 mm på champagne.
Men,,er det noen som har prøvd å korke vinflasker?
amatøren skrev:Du store. Det er sanneleg mange myter i bryggemiljøet. At vinflasker skal eksplodere grunna karboneringa må vera ein av dei mest fantasifulle, og avleia frå at korken sprett ut. Flaska tålar naturlegvis trykket.
amatøren skrev:Du store. Det er sanneleg mange myter i bryggemiljøet. At vinflasker skal eksplodere grunna karboneringa må vera ein av dei mest fantasifulle, og avleia frå at korken sprett ut. Flaska tålar naturlegvis trykket.
LasseO skrev:Det største problemet med ei vin flaske er vel at vanlig crown korkar ikkje sitte fast då der vanligvis ikkje er den kanten/kragen som er på vanlig øl-flasker.
Hadde ein rips og solbærvin for 5-6 år sia som det ikkje blei tilsatt gjærstopp på. Ettersøta 30 liter vin med 1kg sukker. For å sei det sånn var det ingen flaske som eksploderte, men samtlige flasker untatt to var korkane språtte ut. Dei to flaskene med intakte korka va kullsyre nivået på høgde med musserande greier.
Alle vin flaskene var av god kvalitet og ikkje den tynne glassflaske typen en får kjøpt på blant anna Europris. Så ja ei vanlig "tjukk" vin flaske tåle fint trykk!