Hei allihopa..
Jeg har lyst til å teste å lage en cider, og driver nå og vurderer gjær. Jeg ser at Wyeast V4766 og White Labs English Cider Yeast WLP 775 er anbefalte, men den første er utsolgt fra vinogbar, mens den andre er jeg usiker på gjæringstiden. Er det noen som har noen erfaringer å dele ? Jeg så forresten at Gahr hadde brukt det for noen år siden i et annet forum, men jeg fant ikke ut hvor lenge den stod til gjæring. Det virker som folk lar den stå alt fra 2 uker til 6 måneder, selv med vandlig romtempgjæring med tilsatt gjær og ikke "au naturell" på en ca 10.
So... noen tips ? så jeg slipper å veie cidern hver dag i flere måneder ?
Takker for alle svar
Jeg har lyst til å teste å lage en cider, og driver nå og vurderer gjær. Jeg ser at Wyeast V4766 og White Labs English Cider Yeast WLP 775 er anbefalte, men den første er utsolgt fra vinogbar, mens den andre er jeg usiker på gjæringstiden. Er det noen som har noen erfaringer å dele ? Jeg så forresten at Gahr hadde brukt det for noen år siden i et annet forum, men jeg fant ikke ut hvor lenge den stod til gjæring. Det virker som folk lar den stå alt fra 2 uker til 6 måneder, selv med vandlig romtempgjæring med tilsatt gjær og ikke "au naturell" på en ca 10.
So... noen tips ? så jeg slipper å veie cidern hver dag i flere måneder ?
Takker for alle svar