Tenker å brygge denne i mrg. Har 20 g EKG som har ligget i frysen i 6 mnd og ei pakke uåpnet goldings. Burde jeg bruke EKG som tørrhumle når den er så gammel eller burde jeg holde meg til goldings hele veien??Her er min standardoppskrift:
Andrimne Ordinary Bitter
22,5 liter
OG: 1039
FG: 1010
IBU: 32 (Noonan)
3 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC
100 g Thomas Fawcett amber malt, 90 EBC
250 g Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
23 g East Kent Goldings, pellets, 5,9 % aa, 60 min.
30 g East Kent Goldings, pellets, 5,9 % aa, 15 min.
30 g East Kent Goldings, pellets, 5,9 % aa, 2 min.
10 g East Kent Goldings, pellets, 5,9 % aa, tørrhumle
1 tab. Servomyces, 15 min.
1/2 tab. Protafloc, 15 min.
White Labs WLP002
Mesking i 60 min. på 65 °C, 5 min. på 78 ° C. Gjæring på 19-20 °C i 10-14 dager, tørrhumle fra dag 5.
Ok takk. Hva er egentlig forskjellen på crystal og cara?
Planlegger en ordinary bitter med OG1035 og wlp013..
noen som har noen tanker om mesketemp og gjæringstemp??
Hello sir!!! Nå står 50 liter 1040 bitter på 17 grader. Hvor raskt mener du den bør få det litt varmere på bena?Her må du vel prøve å unngå at det blir tynt. Meske på 67. Jeg starter alltid 013 på 17, men så kan du la den stige ganske raskt til 19 og 20, sånn at du får mer smakspreg fra den.
det er vel sånn jeg ville gjort det, i alle fall.
Har du en oppskrift?
Hello sir!!! Nå står 50 liter 1040 bitter på 17 grader. Hvor raskt mener du den bør få det litt varmere på bena?