Jeg skulle brygge meg en pale ale med snadder tropisk aroma og smak. For å unngå så mye bitterhet, men masse humle, så var første humletilsetning på 20 min.
Hel nyaktig lagde jeg den slik (22 liter på fat):
5 kg pale ale
200g muncher
200g crystam
Mesk 67 grader i 60 min + 78 grader 10 min.
Humle:
20 min 15g NS
15 min Galaxy 15g
10 min NS 15g
5 min Galaxy 15g
Flameout: 35g Galaxy, 30g NS, 10g Simcoe
Dryhop 7 dager: 35g Galaxy, 30g nelson, 10g simcoe
Dette her ble fatet 19 oktober, så har bare stått en uke på fat enda. Meeen, var så spent at jeg måtte prøve og.. skuffa ?? det var overraskende lite aroma, og bitterheten ble skikkelig høy, på linje med en kraftig humlet IPA med kok i 60 min.
ABV endte på rundt 6%, men er det noen som har tips til hvordan jeg kan endre dette her (DVs neste forsøk) til å bli 'tropisk' pale ale ? Lav bitterhet, masse tropisk aroma og smak.
Hel nyaktig lagde jeg den slik (22 liter på fat):
5 kg pale ale
200g muncher
200g crystam
Mesk 67 grader i 60 min + 78 grader 10 min.
Humle:
20 min 15g NS
15 min Galaxy 15g
10 min NS 15g
5 min Galaxy 15g
Flameout: 35g Galaxy, 30g NS, 10g Simcoe
Dryhop 7 dager: 35g Galaxy, 30g nelson, 10g simcoe
Dette her ble fatet 19 oktober, så har bare stått en uke på fat enda. Meeen, var så spent at jeg måtte prøve og.. skuffa ?? det var overraskende lite aroma, og bitterheten ble skikkelig høy, på linje med en kraftig humlet IPA med kok i 60 min.
ABV endte på rundt 6%, men er det noen som har tips til hvordan jeg kan endre dette her (DVs neste forsøk) til å bli 'tropisk' pale ale ? Lav bitterhet, masse tropisk aroma og smak.