Etter at flere har meldt sin interesse, har jeg vært i kontakt med matfestivalen for å prøve å sette opp en tilsvarende stand som vi hadde i fjor.
Responsen er positiv, men ingenting er avklart.
Under Trøndersk Matfestival i fjor satte vi opp en Norbryggstand hvor en rekke hjemmebryggere fra regionen (+ Gahr fra Bergen) stilte opp for å brygge øl sammen, og forkynne det glade budskap om hjemmebrygging til nysgjerrige forbipasserende på festivalen. Vi brygget 2 øl hver dag, et på Speidel Braumeister og et på hjemmebrygd kjølebagsystem, for å vise litt variasjonene i hjemmebryggingen. De 6 bryggene ble fordelt blant de interesserte blant de som hadde stått på standen. I tillegg satte vi frem smaksprøver på malt, lukteprøver på humle, og eksempler på flytende og frysetørret gjær. Petit Agentur stod ved vår side under festivalen, og sponset også råvarene vi brukte, gjæringskar og annet småtteri vi hadde behov for. Flere av kveldene endte med at det trivelige bryggersamværet fortsatte på ulike serveringssteder etter matfestivalen stengte.
Her er link til fjorårets tråd, med et par bilder.
De aktuelle dagene er altså torsdag 28. til lørdag 30.juli (samtidig som starten på Olavsfestdagene), rundt klokken 10-19, og stedet er området rundt Vår Frue Kirke i Trondheim.
Anders Christensen har i år ansvaret for andre begivenheter som har med lokalt øl å gjøre under matfestivalen.
Mer info legges ut her etterhvert som det blir klart, og vi oppretter også et påmeldingssystem for å sanke inn meskere og jabbsafter.
Edit: (Flytter denne teksten opp litt)
Påmelding til standen: http://www.doodle.com/dz3mq3v62fz33fy6
Fyr gjerne også på med forslag eller ønsker til oppskrifter eller ølsorter vi skal brygge, hvilket utstyr vi skal bruke, og andre ting vi kan fylle standen med.
Er det noen som har plansje(r) over "hvordan lager man øl" eller annet lurt, tut ut. Smiley
Optimalt er vi minst 4 på "vakt" hele tiden, slik at det alltid er noen til å konsentrere seg om selve bryggingen, og det gir muligheter for å gå og meske seg litt i maten på området når det kreves. Hvis det er noen som ikke kan hele dager, eller har andre valg som ikke passer inn i påmeldingen, skriv det her eller ta kontakt med meg.
Åpningstider for festivalen:
Torsdag 28.juli: 12.00-19.00
Fredag 29.juli: 11.00-18.00
Lørdag 30.juli: 11.00-18.00
Spesielt den første dagen er det lurt om vi begynner ihvertfall en time før, da det av erfaring tar litt tid å rigge og fikse eventuelle småting.
Responsen er positiv, men ingenting er avklart.
Under Trøndersk Matfestival i fjor satte vi opp en Norbryggstand hvor en rekke hjemmebryggere fra regionen (+ Gahr fra Bergen) stilte opp for å brygge øl sammen, og forkynne det glade budskap om hjemmebrygging til nysgjerrige forbipasserende på festivalen. Vi brygget 2 øl hver dag, et på Speidel Braumeister og et på hjemmebrygd kjølebagsystem, for å vise litt variasjonene i hjemmebryggingen. De 6 bryggene ble fordelt blant de interesserte blant de som hadde stått på standen. I tillegg satte vi frem smaksprøver på malt, lukteprøver på humle, og eksempler på flytende og frysetørret gjær. Petit Agentur stod ved vår side under festivalen, og sponset også råvarene vi brukte, gjæringskar og annet småtteri vi hadde behov for. Flere av kveldene endte med at det trivelige bryggersamværet fortsatte på ulike serveringssteder etter matfestivalen stengte.
Her er link til fjorårets tråd, med et par bilder.
De aktuelle dagene er altså torsdag 28. til lørdag 30.juli (samtidig som starten på Olavsfestdagene), rundt klokken 10-19, og stedet er området rundt Vår Frue Kirke i Trondheim.
Anders Christensen har i år ansvaret for andre begivenheter som har med lokalt øl å gjøre under matfestivalen.
Mer info legges ut her etterhvert som det blir klart, og vi oppretter også et påmeldingssystem for å sanke inn meskere og jabbsafter.
Edit: (Flytter denne teksten opp litt)
Påmelding til standen: http://www.doodle.com/dz3mq3v62fz33fy6
Fyr gjerne også på med forslag eller ønsker til oppskrifter eller ølsorter vi skal brygge, hvilket utstyr vi skal bruke, og andre ting vi kan fylle standen med.
Er det noen som har plansje(r) over "hvordan lager man øl" eller annet lurt, tut ut. Smiley
Optimalt er vi minst 4 på "vakt" hele tiden, slik at det alltid er noen til å konsentrere seg om selve bryggingen, og det gir muligheter for å gå og meske seg litt i maten på området når det kreves. Hvis det er noen som ikke kan hele dager, eller har andre valg som ikke passer inn i påmeldingen, skriv det her eller ta kontakt med meg.
Åpningstider for festivalen:
Torsdag 28.juli: 12.00-19.00
Fredag 29.juli: 11.00-18.00
Lørdag 30.juli: 11.00-18.00
Spesielt den første dagen er det lurt om vi begynner ihvertfall en time før, da det av erfaring tar litt tid å rigge og fikse eventuelle småting.