Norsk Humle

Ole Einar

Norbrygg-medlem
Er det noen som har prøvd å brygge øl på Norsk humle?
norsk humle vokser jo vilt, hvertfall i Trøndelag. Jeg vet (hvertfall i Trondheimsområdet) at å dyrke de tradisjonelle ølhumlene kan gi utfordring med å ikke rekke å bli modne før høsting. Men de norsk humle som vokser vilt, bør jo ha tilpasset seg norsk klima og dermed rekke å bli moden før vinteren kommer..
Synes dette er interessant og har lyst å teste ut:)
 
Mette hos NIBIO testet mange norske humler. Etter et foredrag i Drammen, fikk flere av oss humle med hjem. Tror min var #49 eller #79. Alle smakte mer eller mindre hvitløk
Mer her:
Mette Goul Thomsen har publisert en av rapportene om humledyrking i Norge, den kan finnes på https://nibio.brage.unit.no/nibio-xmlui/handle/11250/2712049 .

Og i denne tråden
Tråd 'Humler fra NIBIOs klonsamling'
https://forum.norbrygg.no/threads/humler-fra-nibios-klonsamling.41696/
Hvitløk?? Høres ikke bra ut. Tenkte å plukke noe humle jeg fant på en gård ute på Fosen (Frengen ved Fevåg), men finner ikke ut akkurat hva slags humle det er. Testa med Artsorakelet, men fikk bare til svar at det var "humle". Det var jo lovpålagt å ha humle på gårdene før i tida, så dette er sikkert en variant de brukte i øl.
 
Hvitløk?? Høres ikke bra ut. Tenkte å plukke noe humle jeg fant på en gård ute på Fosen (Frengen ved Fevåg), men finner ikke ut akkurat hva slags humle det er. Testa med Artsorakelet, men fikk bare til svar at det var "humle". Det var jo lovpålagt å ha humle på gårdene før i tida, så dette er sikkert en variant de brukte i øl.
De norske ‘ville’ humlene er generelt lite egnet nå som vi har tilgang til humler fra hele verden
 
Tilbake
Topp