Norsk ølfestival 2020 - lørdag 25. januar 2020 i Eventhallen i Oslo

Tilbake i basen etter årets ball. Utrolig deilig med et glass melk. Som alltid fint gjennomført fra Norbrygg.

Jeg så meg litt om i kveld og følte at mange som burde ha deltatt manglet. Festivalen handler ikke bare om å rendyrke og prøve å overgå de hippeste bryggeriene på den mest trendy stilen siste halvåret.
Det er mangfoldet av brygg påfunn og personlig tvist på øl som er det morsomme med arrangementet. Det vi synes er det artigste er å diskutere fremgangsmåte, tilsetninger og hvordan andre oppfatter de bryggene vi har surra sammen. Vi er aldri så opptatt av typeriktighet snarere tvert i mot. Lek med bryggingen, ha det gøy og del opplevelsen med likesinnede.

Til neste år må målet være mange flere bryggere, flasker fungerer like fint som fat. Ta med noe dere er fornøyd med og få en artig bryggeprat med de besøkende. Flesteparten brygger selv eller har over gjennomsnittet interesse for øl. For oss er plasseringen i konkurransen bare en del av kvelden, men absolutt ikke det som gjør kvelden morsom. Så oppfordringen er planlegg et brygg eller to og bli med neste år. Hjemmebrygging har blitt en hobby som mange holder på med, men antall deltagere på festivalen går ned.

Noen som har forklaringen på dette?
 
Tilbake i basen etter årets ball. Utrolig deilig med et glass melk. Som alltid fint gjennomført fra Norbrygg.

Jeg så meg litt om i kveld og følte at mange som burde ha deltatt manglet. Festivalen handler ikke bare om å rendyrke og prøve å overgå de hippeste bryggeriene på den mest trendy stilen siste halvåret.
Det er mangfoldet av brygg påfunn og personlig tvist på øl som er det morsomme med arrangementet. Det vi synes er det artigste er å diskutere fremgangsmåte, tilsetninger og hvordan andre oppfatter de bryggene vi har surra sammen. Vi er aldri så opptatt av typeriktighet snarere tvert i mot. Lek med bryggingen, ha det gøy og del opplevelsen med likesinnede.

Til neste år må målet være mange flere bryggere, flasker fungerer like fint som fat. Ta med noe dere er fornøyd med og få en artig bryggeprat med de besøkende. Flesteparten brygger selv eller har over gjennomsnittet interesse for øl. For oss er plasseringen i konkurransen bare en del av kvelden, men absolutt ikke det som gjør kvelden morsom. Så oppfordringen er planlegg et brygg eller to og bli med neste år. Hjemmebrygging har blitt en hobby som mange holder på med, men antall deltagere på festivalen går ned.

Noen som har forklaringen på dette?
Tar også av meg hatten for et knirkefritt arrangement, med tanke på kartet og oversikt over plassering av stand, premieutdeling og full kontroll på Velsmakt og alt over. Formelen som nå følges for arrangementet er velsmurt og det burde man holde seg til fremover. At også ekstrapremiene for beste ikke-øl har fått sin plass er jeg helt med på.

Jeg er enig med Morten over her at jeg har savnet et par deltaker-fjes i år. Mengden med øl har vært cirka det samme som i fjor, men antall deltakere har minsket litt og variasjonen i øltyper(bortsett fra standen til de to meget tørste mannfolk) ser ut som at har konsentrert seg litt rundt færre kategorier enn forrige år. Veldig mange surøl og MYE stouts. Vi var også med på siste kategorien så jeg skal ta på meg litt av skylda der altså. Jeg merket at savnet etter en pils og blondes begynte å komme etter en stund, men det er jo såklart personlig preferans. Jeg har også hatt en del samtaler med bryggere som brygger selv men aldri har vært med på å stille som deltaker fordi de tror de ikke har kvaliteten som trengs for å stille. Der tror jeg mange overrasker seg selv.

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det tidligere år, men ventilasjonen i den innerste hallen er ikke "up-to-par". Temperaturforskjellen fra hallen ved inngangen og til den innerste er kanskje på nesten ti grader. Det var til tider en meget svett opplevelse å stå i den innerste. Dette er jo ikke arrangørens skyld i det hele tatt og er ikke ment som en klage til dere flinka folka i Norbrygg, men heller en kommentar til de som eier hallen og kan bringes videre til de.

Når alt dette er sagt, en utvikling jeg skal kommentere som jeg selv synes er uhyre positivt er økning av prosentandelen damer. Stadig flere damer har vært innom standen og valgt stout som førstevalg og sagt at de syntes den var veldig god. Og vi snakker her damer i alle aldre. Det er positivt å se at flere og flere møter opp på disse arrangementene og viser en genuin interesse utenom å være med "gubben sin på sånn dærre øltreff.". Mer av dette!

Ellers må jeg beklage at standen vår ikke var full av skau, mose, hogst, hagle og elg, noe vi fikk høre opptil flere ganger. Vi tar igjen neste år, bare vent! Gleder meg allerede.
 
Tar også av meg hatten for et knirkefritt arrangement, med tanke på kartet og oversikt over plassering av stand, premieutdeling og full kontroll på Velsmakt og alt over. Formelen som nå følges for arrangementet er velsmurt og det burde man holde seg til fremover. At også ekstrapremiene for beste ikke-øl har fått sin plass er jeg helt med på.

Jeg er enig med Morten over her at jeg har savnet et par deltaker-fjes i år. Mengden med øl har vært cirka det samme som i fjor, men antall deltakere har minsket litt og variasjonen i øltyper(bortsett fra standen til de to meget tørste mannfolk) ser ut som at har konsentrert seg litt rundt færre kategorier enn forrige år. Veldig mange surøl og MYE stouts. Vi var også med på siste kategorien så jeg skal ta på meg litt av skylda der altså. Jeg merket at savnet etter en pils og blondes begynte å komme etter en stund, men det er jo såklart personlig preferans. Jeg har også hatt en del samtaler med bryggere som brygger selv men aldri har vært med på å stille som deltaker fordi de tror de ikke har kvaliteten som trengs for å stille. Der tror jeg mange overrasker seg selv.

Jeg vet ikke om jeg har nevnt det tidligere år, men ventilasjonen i den innerste hallen er ikke "up-to-par". Temperaturforskjellen fra hallen ved inngangen og til den innerste er kanskje på nesten ti grader. Det var til tider en meget svett opplevelse å stå i den innerste. Dette er jo ikke arrangørens skyld i det hele tatt og er ikke ment som en klage til dere flinka folka i Norbrygg, men heller en kommentar til de som eier hallen og kan bringes videre til de.

Når alt dette er sagt, en utvikling jeg skal kommentere som jeg selv synes er uhyre positivt er økning av prosentandelen damer. Stadig flere damer har vært innom standen og valgt stout som førstevalg og sagt at de syntes den var veldig god. Og vi snakker her damer i alle aldre. Det er positivt å se at flere og flere møter opp på disse arrangementene og viser en genuin interesse utenom å være med "gubben sin på sånn dærre øltreff.". Mer av dette!

Ellers må jeg beklage at standen vår ikke var full av skau, mose, hogst, hagle og elg, noe vi fikk høre opptil flere ganger. Vi tar igjen neste år, bare vent! Gleder meg allerede.

Tror du setter fingeren på noe der med at mange bryggere ikke tør å ta med seg øllet sitt til et slikt arrangement. Det er jo nettopp dit de bør ta det med. Mange vil som du sier bli overasket over god respons, andre vil kanskje ikke få så gode tilbakemeldinger, men sannsynligvis kunne få mye ut av kvelden. Det er mange bryggere der som kan hjelpe dem videre med gode råd om hva som kan endres på og gjøres annerledes.

Vi har mange gode samtaler over bardisken, hos oss og det er ikke bare ros å få. Noen synes det skulle vært mer/mindre av noe. Noen fikser ikke en humle type, røykmalt og synes enkelte stilarter blir rare. Ikke alt vi nødvendigvis er enig i, fordi vi ville ha dem slik. Men ofte er det ting vi tar med oss hjem som lærdom.
I år hadde vi et par kraner hvor det hadde skjedd noe med brygga etter at vi prøvesmakte dem, ikke i positiv retning. Vi oppdaget det dessverre litt for sent så det var mange som smakte på dem før vi fikk tatt dem av. Det var en delt batch, så et eller annet hadde skjedd i prosessen før gjæringstankene.
 
Her er resultatlista.

Lager en litt større sak med bilder og slikt i morgen.

Takk for en fin kveld, og skryt av oss arrangører. Settes pris på :)
Målet for neste år blir å få med bryggerne med et eller 2 øl, og gjerne flaskebryggere, samt få trønderbataljonen tilbake.

Velsmakt resultat
 
Sist redigert:
Her er resultatlista.

Lager en litt større sak med bilder og slikt i morgen.

Takk for en fin kveld, og skryt av oss arrangører. Settes pris på :)
Målet for neste år blir å få med bryggerne med et eller 2 øl, og gjerne flaskebryggere, samt få trønderbataljonen tilbake.Vis vedlegget 43256

Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
Savna også et visst fjes fra vestlandet ( @LarsUlv kremt kremt), men skjønner at det er et godt stykke å kjøre for å stille. Sørlandsbenken har et godt konsept gående, kanskje en idè for de fra vestlandet og oppover?

Sier ikke at alle fra vestlandet kommer fra Bergen altså...
 
Når alt dette er sagt, en utvikling jeg skal kommentere som jeg selv synes er uhyre positivt er økning av prosentandelen damer. Stadig flere damer har vært innom standen og valgt stout som førstevalg og sagt at de syntes den var veldig god. Og vi snakker her damer i alle aldre. Det er positivt å se at flere og flere møter opp på disse arrangementene og viser en genuin interesse utenom å være med "gubben sin på sånn dærre øltreff.". Mer av dette.

Takker alle bryggere for masse godt øl og høy kvalitet!!

Jeg telte mine 100 «dame» kort i går, og fant ut at jeg må ha snakket med og delt ut «Av og med» kort til 70 kvinner! (I tillegg ga jeg bort 10 kort til menn som ville ta med til venninner/koner etc).

Jeg har ikke det nøyaktige antall besøkende kvinner denne dagen, men jeg ble overrasket over at jeg hadde så få kort igjen når kvelden var omme.

Og alle var kjempehappy for at det skal skje noen aktiviteter spesielt rettet mot kvinner.
Flere har svart på spørsmål at de synes det er positivt med egne events.

Så forhåpentligvis har vi - kanskje (?) klart å doble kvinnelig deltagelse neste år??
Det hadde vært gøy!!

Takker for en trivelig kveld i godt selskap med øl-entusiaster og bryggere.
 
Her er resultatlista.

Lager en litt større sak med bilder og slikt i morgen.

Takk for en fin kveld, og skryt av oss arrangører. Settes pris på :)
Målet for neste år blir å få med bryggerne med et eller 2 øl, og gjerne flaskebryggere, samt få trønderbataljonen tilbake.Vis vedlegget 43256

Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk

Ettersom vi publiserer all informasjon på www.norbrygg.no og kun bruker forumet til diskusjon, så regner jeg med at det er en liten forglemmelse at dette kun ligger her. Jeg la det ut på www.norbrygg.no.
 
Savna også et visst fjes fra vestlandet ( @LarsUlv kremt kremt), men skjønner at det er et godt stykke å kjøre for å stille. Sørlandsbenken har et godt konsept gående, kanskje en idè for de fra vestlandet og oppover?

Sier ikke at alle fra vestlandet kommer fra Bergen altså...
Var opptatt i en 50-års feiring denne gangen.
Satser på å være på plass neste gang :)
 
Savna også et visst fjes fra vestlandet ( @LarsUlv kremt kremt), men skjønner at det er et godt stykke å kjøre for å stille. Sørlandsbenken har et godt konsept gående, kanskje en idè for de fra vestlandet og oppover?

Sier ikke at alle fra vestlandet kommer fra Bergen altså...
Nå var vell Sørllandsbenken en kompi av Trønderbaren fra i fjor. Kremt, kremt... ;)
 
Tilbake
Topp