kom tilfeldigvis innen en artikkel an The Beerhunter som handlet om gjærstammer fra Vossområdet. Er det noen som vet noe mer om dette? Er det mulig å få tak i slik gjær? Hvilke karrakteristika har gjæren osv.
Vossingene kaller gjæren for kveik og du kan sikkert få tak i den på de gårdene i Vossetraktene som brygger heimabrygg. Vossingene gjærer ut ølet sitt på høy temperatur (38 til 40 grader) i løpet av et par dager.
haha, var det eg tenkte, men ikke turte å si. men er det verdt å tenke på det som en norsk gjærstamme eller er det bare noe grøt bønder klæsser i brygget sitt fordi de ikkje vet bedre?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.