1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ny hobby, starter derfor med ølbrygging :)

En tråd i 'Mjøsregionen Bryggerlaug' startet av Lars-Einar Høisveen, 6 Feb 2015.

  1. Storstad

    Storstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  2. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisan folkens, jada her går det fremover :) Nå er mesteparten av det grove på plass, det som gjenstår er bøying og sveising av rør, kobling og programmering, og litt annet finpuss, Men det begynner å ligne på det vi hadde på tegnebordet :)
    Det finnes mer info her: http://www.heidnirbryggeri.no legg gjerne inn kommentarer på nettsiden vår også folkens, alltid bra med tilbakemeldinger :)
     
  3. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  4. biri

    biri
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Biri
    ser ut til å bli ganske heftig etter å ha sett på nettsiden.
    melder meg frivillig som test/prøvekanin for det som blir laget.
     
    Lars-Einar Høisveen liker dette.
  5. ThomasM.

    ThomasM.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Pokkern Høisveen, detta er jo helværst! Stiller gjerne som prøvesmaker sammen med han raringen på gran:) Lykketil!
     
  6. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jæren
    Helt vannvittig! Jeg bøyer meg i hatten! For et arbeid!
     
  7. Atle K

    Atle K
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Her er det mye kunnskap i sving både når det gjelder bearbeiding av stål og ikke minst prosess. Håper dere får til PLS- styringen som dere ønsker - der ligger mye av suksessen. Deretter kan dere tenke på gjæring - der er det også mye reguleringsteknikk å hente ut i en ny hobby :)
     
  8. aleksag

    aleksag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har dere fått prøvekjørt beistet enda? :D
     
  9. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Her har det dessverre stått stille de siste månedene, mye på grunn av store mengder arbeid på jobb. Men nå ser det ut til at ting holder på å roe seg bitte litt så da satser vi på at vi snart er i full gang igjen. Vi rekker nok dessverre ikke jule ølet i år, men vi får se hva det blir utover vinteren,
     
  10. eithe

    eithe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette er jo et helt utrolig fantastisk prosjekt, tenk disse gutta bygger dette og har ikke engang fyrt opp en liten 10l partial mash for å se om de liker å brygge. Kodus!
     
    Lars-Einar Høisveen liker dette.
  11. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da har vi brygget første runde, med blandede følelser.
    Vi testet med et Smash IPA kit fra Maltmons, dette skulle bli ca 23 liter. Vi sitter igjen med 13 liter :p

    Nå er det noen enkle modifikasjoner som gjenstår, pls er satt opp slik at vi foreløpig bare kjører anlegget manuelt. Men dette skal selvfølgelig utvides etterhvert.
    Vi går også å venter på deler slik at vi får dobbelt vegg på kjelene, på HLT og BT vil det bli slik at varmluften fra brennere fyller opp tomrommet mellom innvendig og utvendig plate. På MT vil det bli 3 cm med rockwool isolasjon i mellom platene. Disse delen er bestilt i høyglanspolert syrefast plate: ) Må jo ha litt bling også. I tillegg så utstyres MT og BT med lokk, samt at vi vurderer om vi skal gå for en motorisert løsning for røring i mesken.

    Fikk testet anlegget i "full" skala med vann i dag, ser at temperaturen på toppen og bunnen av MT holder seg på omtrent samme temperatur ved sirkulering. Var vel 0.1 grad som skilte der. Regner med at varme tapet vil bli vesentlig redusert når MT blir isolert, samt at effektiviteten på propanbrenner vil øke en god del når vi får dobbelt vegg på HLT og BT.

    Motstrømskjøleren er testet og delvis godkjent :p Noe trang ytterslangen som resulterer i dårlig gjennomstrømning av kaldt vann.

    En ekstra pumpe er bestilt sammen med fler Tri Clover saker fra Brewers Hardware, så da vil løsningen vi har i dag med å flytte slanger bli erstattet med faste rør.

    Første gjæringsskapet er oppe og går, styres av STC1000+ og vil etterhvert bli komplettert med en ESP brikke for loggføring av temperaturene. Det kan jo være greit hvis noe skulle gå galt så er det i alle fall sporbart.

    Kommer til å legge ut flere bilder, videoer og diverse annen informasjon på www.heidnirbryggeri.no ettehvert.
     
    ponsen og Jørgen O liker dette.
  12. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja da er vi er kommet et stykke videre, holder i disse dager på med effektivisering av anlegget etter et par prøve runder.
    Har blant annet valgt å bygge om kjelene slik at de blir dobbeltmantlet. Valgt like gjerne å benytte plater i høyglanspolert rustfritt :p


    Vi har også fått laget oss ei dugelig "padleåre" for å røre ut maltet med


    Ellers så har vi konkludert med å bygge om motstrømskjøleren, da utvendig gummislange er for trang til å slippe igjennom nok kjølevann.
    Tester med ombygging av denne før vi eventuelt går for å kjøpe 40 plater platekjøler.
     

    Vedlagte filer:

    #32 Lars-Einar Høisveen, 21 Des 2015
    Sist redigert: 21 Des 2015
    Atle K og ponsen liker dette.
  13. Lars-Einar Høisveen

    Lars-Einar Høisveen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  14. ponsen

    ponsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    latterlig porno. tror ikke dere er klar over hvor mange der ute som drømmer om et slikt oppsett! :D stå på, så skal det snart bli mange brygg dere kan feire den gode innsatsen med.....
     
    Noget Undergjæret liker dette.
  15. Henning Karlsen

    Henning Karlsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Av ren nysgjerrighet: Hvordan går det med dere? Spennende prosjekt! :)
     

Del denne siden