Da har vi brygget første runde, med blandede følelser.
Vi testet med et Smash IPA kit fra Maltmons, dette skulle bli ca 23 liter. Vi sitter igjen med 13 liter
Nå er det noen enkle modifikasjoner som gjenstår, pls er satt opp slik at vi foreløpig bare kjører anlegget manuelt. Men dette skal selvfølgelig utvides etterhvert.
Vi går også å venter på deler slik at vi får dobbelt vegg på kjelene, på HLT og BT vil det bli slik at varmluften fra brennere fyller opp tomrommet mellom innvendig og utvendig plate. På MT vil det bli 3 cm med rockwool isolasjon i mellom platene. Disse delen er bestilt i høyglanspolert syrefast plate: ) Må jo ha litt bling også. I tillegg så utstyres MT og BT med lokk, samt at vi vurderer om vi skal gå for en motorisert løsning for røring i mesken.
Fikk testet anlegget i "full" skala med vann i dag, ser at temperaturen på toppen og bunnen av MT holder seg på omtrent samme temperatur ved sirkulering. Var vel 0.1 grad som skilte der. Regner med at varme tapet vil bli vesentlig redusert når MT blir isolert, samt at effektiviteten på propanbrenner vil øke en god del når vi får dobbelt vegg på HLT og BT.
Motstrømskjøleren er testet og delvis godkjent
Noe trang ytterslangen som resulterer i dårlig gjennomstrømning av kaldt vann.
En ekstra pumpe er bestilt sammen med fler Tri Clover saker fra Brewers Hardware, så da vil løsningen vi har i dag med å flytte slanger bli erstattet med faste rør.
Første gjæringsskapet er oppe og går, styres av STC1000+ og vil etterhvert bli komplettert med en ESP brikke for loggføring av temperaturene. Det kan jo være greit hvis noe skulle gå galt så er det i alle fall sporbart.
Kommer til å legge ut flere bilder, videoer og diverse annen informasjon på
www.heidnirbryggeri.no ettehvert.