Forrigår flasket jeg IPA'en, etter 14 dager på spann, 8 av disse med 40 gram tørrhumling.
OG var 1057 (hydrometeret jeg brukte til OG gikk senere bananas, men tror det funket greit når jeg tok OG)
FG gikk helt ned i 1009
Det skulle vel bli rundt 6,3% ABV.
Smaksprøver før karbonering (er kanskje vanskelig å vurdere ut fra, spesielt helt uten erfaring) tilsier at IPA'n ble tørrere enn jeg forventet (har vel hatt veldig høy attenuation på 84%) og tror at jeg godt kunne hatt mer enn 40gram tørrhumle, evt burde brukt smakshumle i tillegg. Har uansett tro på at det skal bli en finfin drikke av dette selv om jeg kanskje kunne ønsket meg litt mere humlearoma, eller kommer den litt bedre frem når det er karbonert kanskje?
Tusen takk for all hjelp! Driver nå å tenker på å sette i gang med brygg #2, en litt heftigere IPA, fortsatt ølsett-basis men kanskje prøve meg på steeping av crystal i tillegg, har noen spørsmål rundt denne men kommer med disse i ny tråd tror jeg.
OG var 1057 (hydrometeret jeg brukte til OG gikk senere bananas, men tror det funket greit når jeg tok OG)
FG gikk helt ned i 1009
Det skulle vel bli rundt 6,3% ABV.
Smaksprøver før karbonering (er kanskje vanskelig å vurdere ut fra, spesielt helt uten erfaring) tilsier at IPA'n ble tørrere enn jeg forventet (har vel hatt veldig høy attenuation på 84%) og tror at jeg godt kunne hatt mer enn 40gram tørrhumle, evt burde brukt smakshumle i tillegg. Har uansett tro på at det skal bli en finfin drikke av dette selv om jeg kanskje kunne ønsket meg litt mere humlearoma, eller kommer den litt bedre frem når det er karbonert kanskje?
Tusen takk for all hjelp! Driver nå å tenker på å sette i gang med brygg #2, en litt heftigere IPA, fortsatt ølsett-basis men kanskje prøve meg på steeping av crystal i tillegg, har noen spørsmål rundt denne men kommer med disse i ny tråd tror jeg.