janborgar
Norbrygg-medlem
Hei,
På søndag skal jeg lage 2 øl fra bunnen og ønsker å høre med folk her inne i forkant så dette går greiest mulig.
Jobber som restaurantkokk på et sted som har stengt hver søndag så jeg har god tilgang på utstyr,
blandt annet et vannbad med termostat som rommer 22 liter (målte idag), et digitalt termometer godkjent av mattilsynet, en pastakoker som kan fosskoke 30 liter kaldt vann på ca 10 minutter, gryter fra 2 - 60 liter og 8 gassbluss.
Planen er å meske i vannbadet 65/25+70/35, skylle med 78 graders vann som er varmet i pastakokeren før jeg koker på gass i stor vid gryte.
Mesketemp og tid har jeg valgt etter å ha lest flere artikler her inne om mesking.
Begge brygg er på 25 liter og skal ende opp på OG 1059 hvis alt går etter planen
Første spørsmål er derfor om det blir helt umulig å meske all malten til et brygg i vannbadet på 22liter og om jeg derfor bør meske i 2 omganger eller er det andre måter å løse dette på?
Første brygg er en pale ale:
(Lager dette mest for å sjekke oppsettet)
6,6 kg pale malt
EKG humle,
WLP013 london ale
-12 EBC
-34 IBU
Andre brygg er en stout:
5 kg pale malt
0,6 kg roasted barley
0,6 kg flaked barley
0,6 kg flaked oats
0,6 kg sjokolademalt
EKG humle
WLP004 irish ale
-81 EBC
-37 IBU
Prøver å overbevise flere kamerater om at dette er gøy, så hadde vært fint med mange tilbakemeldinger så jeg ender opp med noe som smaker godt.... ;D
På søndag skal jeg lage 2 øl fra bunnen og ønsker å høre med folk her inne i forkant så dette går greiest mulig.
Jobber som restaurantkokk på et sted som har stengt hver søndag så jeg har god tilgang på utstyr,
blandt annet et vannbad med termostat som rommer 22 liter (målte idag), et digitalt termometer godkjent av mattilsynet, en pastakoker som kan fosskoke 30 liter kaldt vann på ca 10 minutter, gryter fra 2 - 60 liter og 8 gassbluss.
Planen er å meske i vannbadet 65/25+70/35, skylle med 78 graders vann som er varmet i pastakokeren før jeg koker på gass i stor vid gryte.
Mesketemp og tid har jeg valgt etter å ha lest flere artikler her inne om mesking.
Begge brygg er på 25 liter og skal ende opp på OG 1059 hvis alt går etter planen
Første spørsmål er derfor om det blir helt umulig å meske all malten til et brygg i vannbadet på 22liter og om jeg derfor bør meske i 2 omganger eller er det andre måter å løse dette på?
Første brygg er en pale ale:
(Lager dette mest for å sjekke oppsettet)
6,6 kg pale malt
EKG humle,
WLP013 london ale
-12 EBC
-34 IBU
Andre brygg er en stout:
5 kg pale malt
0,6 kg roasted barley
0,6 kg flaked barley
0,6 kg flaked oats
0,6 kg sjokolademalt
EKG humle
WLP004 irish ale
-81 EBC
-37 IBU
Prøver å overbevise flere kamerater om at dette er gøy, så hadde vært fint med mange tilbakemeldinger så jeg ender opp med noe som smaker godt.... ;D