Hei. Har nettopp begynt å brygge, og trenger et par tips av dere..
1: Har dere noen andre gode tips til kjøling av vørter? Har en liten sprialkjøler, men tenkte utenom det.
2: Er det sånn at det kokes bort mye væske når man bruker lokket på kjelen? Og hvis jeg skal ha 20 liter vørter til gjæring, bør jeg ha 25 liter vann i meskeprosessen?
3: Skal gjæren spres så godt som mulig, eller funker det å bare helle tørrgjær ned i gjæringskaret?
1: Har dere noen andre gode tips til kjøling av vørter? Har en liten sprialkjøler, men tenkte utenom det.
2: Er det sånn at det kokes bort mye væske når man bruker lokket på kjelen? Og hvis jeg skal ha 20 liter vørter til gjæring, bør jeg ha 25 liter vann i meskeprosessen?
3: Skal gjæren spres så godt som mulig, eller funker det å bare helle tørrgjær ned i gjæringskaret?