Jeg skal snart sette min første batch med hveteøl. Ingrediensene og dunkene er klare, men det som ikke er klart er hvordan jeg skal bruke dette hydrometeret (som jeg forøvrig har kjøpt på Europris sammen med et måleglass på 100ml).
Har jeg forstått det riktig at jeg skal la ølet gjære ferdig før jeg måler med hydrometeret? På hydrometeret er det også markert at mellom 1000 og 1006 skal man flaske det. Er det korrekt at man skal da tilsette sukkerlake, røre rundt og måle på nytt til man da har en blanding som ligger mellom 1000 og 1006 for så å ha det over på flaske? Jeg har forøvrig ikke noen tapp på dunkene mine, så jeg må i tilfelle åpne for å få ut nok øl til å ha i måleglasset. Er dette ok?
Hvor mye øl skal jeg ha i måleglasset når jeg skal måle, og finnes det noen grei formel jeg kan bruke så jeg vet hvor mye sukkerlake jeg skal tilsette om den f.eks måler 1050? Og hva er OG, SG og FG jeg ser nevnt på forumet? Er dette disse måletallene?
Sorry for mine übernybegynnerspørsmål, men alle må jo starte en gang sant?
Har jeg forstått det riktig at jeg skal la ølet gjære ferdig før jeg måler med hydrometeret? På hydrometeret er det også markert at mellom 1000 og 1006 skal man flaske det. Er det korrekt at man skal da tilsette sukkerlake, røre rundt og måle på nytt til man da har en blanding som ligger mellom 1000 og 1006 for så å ha det over på flaske? Jeg har forøvrig ikke noen tapp på dunkene mine, så jeg må i tilfelle åpne for å få ut nok øl til å ha i måleglasset. Er dette ok?
Hvor mye øl skal jeg ha i måleglasset når jeg skal måle, og finnes det noen grei formel jeg kan bruke så jeg vet hvor mye sukkerlake jeg skal tilsette om den f.eks måler 1050? Og hva er OG, SG og FG jeg ser nevnt på forumet? Er dette disse måletallene?
Sorry for mine übernybegynnerspørsmål, men alle må jo starte en gang sant?