Har i helgen fått kjøpt meg et brukt kjøleskap som er planen og brygge lagerøl med, har og bestilt meg en 30 L kjele (SS) fra Culina i kr.sand
Tenkte å ta utgangspunktet i denne oppskriften http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=41
Dette er mitt forslag:
23 Liter vann
3,5 kg lys spraymalt fra Muntons
100 g Saaz pellets 3.0 % 60 min
25 g Saaz pellets når 15 min gjenstår av kokingen
25 g Saaz pellets når 2 minutter gjenstår av kokingen
5 g Irish moss når 15 minutter gjenstår av kokingen ( evt Isinglass)
Gjær: 11.5 Saflager s-23 eller 11,5 g Danstar Nottingham ( ikke helt bestemt meg om det blir lager eller ale ennå)
Ut i fra beercalc.dk skal dette få en OG 1055, IBU: 33, BU/GU: 0,6. FG: 1013 ca 5,5% alc
Så noen spørsmål:
Tenkte jeg skulle bruke spesialmalt ( krystallmalt). Hvor mye spesialmalt trenger jeg til dette brygget?
Han skriver også at aroma humlen ( pellets) skal trekke i 10 min etter koking, mener han da at humlen skal trekke i 10 min før jeg begynner nedkjølingen av vørteren? Skal humlen tilsettes rett i vørteren eller skal den legges i en pose slik som med spesialmalten?
Synes og ha lest at irish moss skal rehydreres før bruk,er det en fordel? Har stående 1 flaske med Isinglass.Kan jeg bruke dette i stedet for Irish Moss og skal Isinglass tilsettes på samme tid som Irish Moss skal?
Kom gjerne med innspill og kommentarer til dette oppsettet..
Tenkte å ta utgangspunktet i denne oppskriften http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=41
Dette er mitt forslag:
23 Liter vann
3,5 kg lys spraymalt fra Muntons
100 g Saaz pellets 3.0 % 60 min
25 g Saaz pellets når 15 min gjenstår av kokingen
25 g Saaz pellets når 2 minutter gjenstår av kokingen
5 g Irish moss når 15 minutter gjenstår av kokingen ( evt Isinglass)
Gjær: 11.5 Saflager s-23 eller 11,5 g Danstar Nottingham ( ikke helt bestemt meg om det blir lager eller ale ennå)
Ut i fra beercalc.dk skal dette få en OG 1055, IBU: 33, BU/GU: 0,6. FG: 1013 ca 5,5% alc
Så noen spørsmål:
Tenkte jeg skulle bruke spesialmalt ( krystallmalt). Hvor mye spesialmalt trenger jeg til dette brygget?
Han skriver også at aroma humlen ( pellets) skal trekke i 10 min etter koking, mener han da at humlen skal trekke i 10 min før jeg begynner nedkjølingen av vørteren? Skal humlen tilsettes rett i vørteren eller skal den legges i en pose slik som med spesialmalten?
Synes og ha lest at irish moss skal rehydreres før bruk,er det en fordel? Har stående 1 flaske med Isinglass.Kan jeg bruke dette i stedet for Irish Moss og skal Isinglass tilsettes på samme tid som Irish Moss skal?
Kom gjerne med innspill og kommentarer til dette oppsettet..