O2-meter. Interesse ?

bjønn

Norbrygg-medlem
O2-konsentrasjonen i vørter ved tilsetting av gjær, vil for alltid være et sentralt emne for oss bryggere. Det mangler ikke på metoder for å få inn gassen, og man velger hva som passer en best, men jeg vil tro at mange som meg spør seg hver gang, "når er det nok rista og skvulpa osv. "Ved tilsetting av luft er max oppnåelig 8 ppm O2, men det idelle er ca. 12 sies det, og da må man bruke rein O2. Å drive med dette uten instrument til å måle med er snart ikke lenger tilfredsstillende for meg, så jeg vurderer å gå til anskaffelse. Det er dyrt, men er det interesse for å låne noe slikt, til for eks. kr. 100,- pr. gang ? Eller er det flere som vil være med å dele på det ? Jeg bor i Oslo.
 
Nei, det mangler ikke på metoder for å tilsette oksygen. Vi prøvde oss på denne: http://vinogbar.no/product_info.php?products_id=1254 og det resulterte i tilsammen 10 ødelagte batcher. Gjorde nok noe feil ved bruken/rengjøringen. Men nå har jeg fått tak i 2 medisinske oksygen flasker som er tomme. Må få trykktesta og fyllt de. Men hvilket instrument anbefaler de som har erfaring med bruk av slikt utstyr ?
 
Noen som vet hva det koster å fylle den? Dette er en 5 liters, som forøvrig har tilhørt en gammel ambulanse. Han hadde også manometer liggende, men måtte lete litt mer for å finne dette.
 

Vedlegg

  • 230820112793.jpg
    230820112793.jpg
    435,4 KB · Sett: 109
  • 230820112794.jpg
    230820112794.jpg
    537,1 KB · Sett: 111
  • 230820112795.jpg
    230820112795.jpg
    577,6 KB · Sett: 110
Det kommer an på hvor mye gass du skal ha. 5l * x bar = totalt antall liter gass. Jeg husker ikke gassprisen for O2 der jeg fyller, men jeg skal snart fylle selv så kan opplyse deg om det da.
 
Tilbake
Topp