Hei,
Sat mitt fyrste brygg forrige laurdag; Havrestout frå Vestbrygg. Følte dette gjekk relativt bra. OG i oppskrifta var 1.056, eg kom ut med OG 1.060.
Strødde gjæren (Safale S-04) på toppen etter tapping til gjæringsbøtte og rista godt.
Har vore litt plunder under gjæringa for å finne eit rom med rett temp, så eg har flytta litt på dunken undervegs.
Temperaturane på vørteren har vore sånn ca;
Dag 1-2: 21-22 c
Dag 3-4: 10-11 c
Dag 5-7: 19-20 c
Tenker at dette sikkert kom til å kødde litt med gjæringa, men då eg skulle måle i dag for å sjå kor langt gjæringa var komen, låg vørteren fortsatt på 1.060!
Er det berre til å tømme ut, å sjå på ølet som tapt, eller kan eg prøve å tilsetje meir gjær? Har lagt seg eit 1,5 cm tjukt lag i bunnen av karet, som eg trudde var døde gjærceller.
Sat mitt fyrste brygg forrige laurdag; Havrestout frå Vestbrygg. Følte dette gjekk relativt bra. OG i oppskrifta var 1.056, eg kom ut med OG 1.060.
Strødde gjæren (Safale S-04) på toppen etter tapping til gjæringsbøtte og rista godt.
Har vore litt plunder under gjæringa for å finne eit rom med rett temp, så eg har flytta litt på dunken undervegs.
Temperaturane på vørteren har vore sånn ca;
Dag 1-2: 21-22 c
Dag 3-4: 10-11 c
Dag 5-7: 19-20 c
Tenker at dette sikkert kom til å kødde litt med gjæringa, men då eg skulle måle i dag for å sjå kor langt gjæringa var komen, låg vørteren fortsatt på 1.060!
Er det berre til å tømme ut, å sjå på ølet som tapt, eller kan eg prøve å tilsetje meir gjær? Har lagt seg eit 1,5 cm tjukt lag i bunnen av karet, som eg trudde var døde gjærceller.