OG på 1,036 - FG på 1,006 - når kan jeg flaske?

Hei.

Har nettopp tappet ut litt av ølet jeg har til lagring, som forøvrig er en amerikansk pale ale. Målte en FG (regner med jeg nå kan kalle det for det), og den var som tittelen sier på 1,006 v/20 °C. Dette vil si at FG ble ca. 1/6 av OG.

Tenker ikke på sekundærgjæring (er dette dumt av meg?), men tenker å tappe ølet rett på flasker for flaskegjæring. Ølet har stått til gjæring siden 25.10, noe som er 11 dager siden. Når kan jeg så tappe ølet på flasker? Bør jeg la det stå et par dager til?
 
kdtrones skrev:
Hei.

Har nettopp tappet ut litt av ølet jeg har til lagring, som forøvrig er en amerikansk pale ale. Målte en FG (regner med jeg nå kan kalle det for det), og den var som tittelen sier på 1,006 v/20 °C. Dette vil si at FG ble ca. 1/6 av OG.

Tenker ikke på sekundærgjæring (er dette dumt av meg?), men tenker å tappe ølet rett på flasker for flaskegjæring. Ølet har stått til gjæring siden 25.10, noe som er 11 dager siden. Når kan jeg så tappe ølet på flasker? Bør jeg la det stå et par dager til?

Jeg bruker 14 dager gjæring på ale, så lenge alt går som det skal.
Hvis jeg er veldig usikker på gjæringsforløpet måler jeg SG over 2-3 dager, hvis den er stabil så er den i utgangspunktet ferdig gjæret.
Jeg bruker heller ikke å tappe over til sekundærgjæringskar, tjener ingenting på å gjøre det når man brygger en APA eller annen normal øl for den saks skyld.
La den stå til den har 14 dager i gjæringskaret og tapp, viktig å la gjæren få litt tid til å rydde opp etter seg også

Det finnes selvsagt unntak, men det er nok dette jeg ville ha gjort i dette tilfellet.
 
Tilbake
Topp