Hei.
Har nettopp tappet ut litt av ølet jeg har til lagring, som forøvrig er en amerikansk pale ale. Målte en FG (regner med jeg nå kan kalle det for det), og den var som tittelen sier på 1,006 v/20 °C. Dette vil si at FG ble ca. 1/6 av OG.
Tenker ikke på sekundærgjæring (er dette dumt av meg?), men tenker å tappe ølet rett på flasker for flaskegjæring. Ølet har stått til gjæring siden 25.10, noe som er 11 dager siden. Når kan jeg så tappe ølet på flasker? Bør jeg la det stå et par dager til?
Har nettopp tappet ut litt av ølet jeg har til lagring, som forøvrig er en amerikansk pale ale. Målte en FG (regner med jeg nå kan kalle det for det), og den var som tittelen sier på 1,006 v/20 °C. Dette vil si at FG ble ca. 1/6 av OG.
Tenker ikke på sekundærgjæring (er dette dumt av meg?), men tenker å tappe ølet rett på flasker for flaskegjæring. Ølet har stått til gjæring siden 25.10, noe som er 11 dager siden. Når kan jeg så tappe ølet på flasker? Bør jeg la det stå et par dager til?