Oksydering av vørter

Dag

Norbrygg-medlem
Plasking av varm vørter er fyfy, men hvordan er det under meskingen?
Vil plasking av f.eks. overrislingen gjøre dårlige ting, eller vil kokingen reversere noe av det?
 
Dag skrev:
Plasking av varm vørter er fyfy, men hvordan er det under meskingen?

Det sies vel om hot side aeriaton (oksydering av varm vørter) at det er litt som Jesus. Alle har hørt om det, men ingen har sett det.

For eksempel plasker Speidelen med vørter kontinuerlig uten at noen har meldt om usmak av den grunn.
 
Det tar litt tid med oxydering uansett temperatur
Så før kok kan du nok skumme opp det du vil uten merkbar effekt

Selv ville jeg vert mere bekymret for infeksjon ved lufting av varm vørter(mellom 76 og 35C)
 
Charles w. Bamforth beskriver i sitt intervju med the brewing network at astringent hars taste ved et brewery ble fixet ved å redusere hot side areation (http://thebrewingnetwork.com/shows/475 36 min inn i sendingen.) Noe å tenke på for speidel eiere.
 
Jeg mener at jeg så en eller annen BYO utgave at gjæren også rydder opp mesteparten av dette om den får tid.
 
Bamforth sier også at HSA er et svært overdrevet problem. Kjølig oppbevaring av det ferdige ølet er det viktigste fr å ungå oksidering.
 
Tilbake
Topp