LODO folk bes om å se vekk nå.
Er det noen fare for oksydering når man rister på et lukket gjæringsspann noen dager ut i gjæringen for å virvle opp gjæren?
Jeg skriver lukket, men det blir litt feil. Det går en blow off slange fra toppen ned i et glass med Starsan. Slangen er alltid under væsken, så den får aldri mulighet til å dra inn oksygen. Dessuten slipper ølet ut mer co2 når den blir ristet på så det dras heller ikke væske opp i slangen.
25L vørter i 35L bøtte.
Tenker og håper at all oksygen i toppen er tatt opp av gjæren eller presset ut sammen med co2.
Er det noen fare for oksydering når man rister på et lukket gjæringsspann noen dager ut i gjæringen for å virvle opp gjæren?
Jeg skriver lukket, men det blir litt feil. Det går en blow off slange fra toppen ned i et glass med Starsan. Slangen er alltid under væsken, så den får aldri mulighet til å dra inn oksygen. Dessuten slipper ølet ut mer co2 når den blir ristet på så det dras heller ikke væske opp i slangen.
25L vørter i 35L bøtte.
Tenker og håper at all oksygen i toppen er tatt opp av gjæren eller presset ut sammen med co2.