Øl med kirsebær, oppskrift?

Frode_aa

Dommer
Hei.
Jeg har plukket 3 kg kirsebær i bakgården og funderer på hva jeg skal gjøre med de?
I fjor brygget jeg hveteøl og tilsatte kirsebær i gjæringskaret til stor suksess.

Belgisk pale ale? Blonde?
 
Vært inne på tanken  :namnam: Har ikke så god tid, og vil nødig ha med gjæringskar på flyttelasset om 2 år  :help:
 
Kok dem med 2:1 sukker i 10 min. og bruk det som syltetøy eller på iskrem
Resten av laka blander du 1:1.6 med vodka
 
Amerikanerne skryter fælt på hjemmebryggforum om "cherry wheat" o.l.... Så det kan vel være noe å lage en slags belgisk hveteøl og ha oppi kirsebær?...
 
Det ble en belgisk blond.
OG: 1.061
Gjær: WLP530
Temp: 23g de første to dagene, 21g de resterende.
Etter 8 dager tappet vi om til nytt gjæringskar og tilsatte 3 kg kirsebær . Lå da på 1.006.
Det er nå 17 dager siden det ble brygget.

Bør vi la det stå lenger sammen med kirsebærene eller tappe asap?
Tips? :biersmile:
 
Det ble en belgisk blond.
OG: 1.061
Gjær: WLP530
Temp: 23g de første to dagene, 21g de resterende.
Etter 8 dager tappet vi om til nytt gjæringskar og tilsatte 3 kg kirsebær . Lå da på 1.006.
Det er nå 17 dager siden det ble brygget.

Bør vi la det stå lenger sammen med kirsebærene eller tappe asap?
Tips? :biersmile:
Hvordan ble ølet?
 
Tilbake
Topp