Er bestilt
Hei!
Hvilke gjærtyper, humletyper og malttyper var vanlig å bruke på 1930 tallet i Norge? som vi fortsatt har i dag.
Artig prosjekt!
Den gjæren må de dele med oss!
I 1944 fikk Dahls bryggeri gjær fra Tyskland, og det var da antakelig gruppe I-gjær. Den gjæren kan du få tak i nå - hvis du vil lage øl med banansmak.
Det gamle Carlsbergbryggeriet er jo nå museum, og er vel verdt å besøke for alle som skal til Køben. En rundtur anbefales på det sterkeste. Bryggverket er for tradisjonell dekoksjonsmesking. Hvis du er litt ekstra interessert, og stiller noen spørsmål er det også mulig å få litt ekstraguiding mens de andre turistene er opptatt av å smake på de 2 ølene som er inkludert i prisen. Malteriet er vel f.eks ikke med på de vanlige turene, men kommer du på godfot med guiden tar han deg med og viser hvor og hvordan de spirte og behandlet malten. Siden det dengang var større variasjon i kornets størrelse, modning og spireegenskaper, ble nok malten svært smaksrik. Jeg tipper de fikk et basismalt med ganske mye smak av både umaltet bygg, melanomalt (røstet) og karamell.Carlsberg 1883, var ganske så god da jeg var i Køben. Husker ikke mer detaljer