Hei!
Fersk brygger her med 3brygg bak meg på grainfather 30L. Har hatt 3 vellykkede (i min mening) brygg.
Har kun brygget IPA og NEIPA frem til nå.
Men på to av bryggene har jeg opplevd at dersom jeg åpner en øl som ikke er kjøleskapstemperatur (dvs den er romtemp, eller ikke stått lenge nok i kjøleskap) skummer det sakte men sikkert over, og det ser ikke ut til å stoppe. Ikke noe tsunami som står opp, men skum som stiger stilt og rolig. Men dersom jeg heller det i glass med en gang jeg åpner skjer dette ikke.
Jeg trodde første brygg at dette var pga ugjevn fordeling av sukkerlake, så derfor prøvde jeg med sukkerbiter etter det, 2xsukkerbiter på 0,5L.
Jeg lurer da på om jeg har en begynnende infeksjon, eller om det er for at jeg lagrer øllet i romtemp at gjæren fortsetter å gjære? Merker at det er nok trykk i flaskene for å si det sånn, uten at jeg har hatt noen flaskebomber. (har bare et kjøleskap, så det blir fyllt delvis opp etterhvert som det passer seg)
Har ingen usmaker eller lukt per nå i øllet. Og øllet har vært på flasker 2uker til karbonering + 2 uker nå. Der mesteparten av batchen har stått i romtemp hele tiden som sagt.
Takker for innspill!
Fersk brygger her med 3brygg bak meg på grainfather 30L. Har hatt 3 vellykkede (i min mening) brygg.
Har kun brygget IPA og NEIPA frem til nå.
Men på to av bryggene har jeg opplevd at dersom jeg åpner en øl som ikke er kjøleskapstemperatur (dvs den er romtemp, eller ikke stått lenge nok i kjøleskap) skummer det sakte men sikkert over, og det ser ikke ut til å stoppe. Ikke noe tsunami som står opp, men skum som stiger stilt og rolig. Men dersom jeg heller det i glass med en gang jeg åpner skjer dette ikke.
Jeg trodde første brygg at dette var pga ugjevn fordeling av sukkerlake, så derfor prøvde jeg med sukkerbiter etter det, 2xsukkerbiter på 0,5L.
Jeg lurer da på om jeg har en begynnende infeksjon, eller om det er for at jeg lagrer øllet i romtemp at gjæren fortsetter å gjære? Merker at det er nok trykk i flaskene for å si det sånn, uten at jeg har hatt noen flaskebomber. (har bare et kjøleskap, så det blir fyllt delvis opp etterhvert som det passer seg)
Har ingen usmaker eller lukt per nå i øllet. Og øllet har vært på flasker 2uker til karbonering + 2 uker nå. Der mesteparten av batchen har stått i romtemp hele tiden som sagt.
Takker for innspill!