Hallstein
Norbrygg-medlem
Nå har det seg slik at jeg har flyttet inn i ny leilighet av typen med ventilasjonsanlegg og kullfilter over ovnen og ønsker derfor å høre om noen har erfaringer angående brygging i nye leiligheter.
Det er montert ventilasjonsanlegg i leiligheten som i forskjellige rom trekker luft ut, gjennom en varmeveksler og ut. Anlegget trekker også luft inn gjennom varmeveksleren og inn i leiligheten. En av avtrekkene er så godt som rett over steikeovnen. Det er ikke direkte ventilasjon ut via ventilatoren, da denne er av typen med kullfilter og utlufting i rommet. Eneste problemet ser ut til å være om jeg har tenkt å brygge. Siden leiligheten er helt kliss ny er jeg litt nervøs for å sette igang brygginga for å finne ut at ventilasjonsanlegget ikke kan ta unna dampen, og at jeg vil stå på et kjøkken fullt av damp med vannskade i taket og alt det som følger med.
Er det noen med erfaring som kan tipse meg om dette vil fungere eller ikke? Klarer ventilasjonsanlegget ditt å ta unna dampen fra kokinga? Må jeg begynne å gjøre hele bryggeprosessen eller evt. kun kokingen utendørs?
Jeg tenker også at det kanskje er noe ugunstig å la ventilasjonsanlegget ta unna så mye fukt over lengre tid (60-90min) siden det tross alt er et stykke fra kjøkkenet til ventilasjonsanlegget og ut... Mtp. fukt og vannansamling i ventilasjonsrør o.l?...
Det er montert ventilasjonsanlegg i leiligheten som i forskjellige rom trekker luft ut, gjennom en varmeveksler og ut. Anlegget trekker også luft inn gjennom varmeveksleren og inn i leiligheten. En av avtrekkene er så godt som rett over steikeovnen. Det er ikke direkte ventilasjon ut via ventilatoren, da denne er av typen med kullfilter og utlufting i rommet. Eneste problemet ser ut til å være om jeg har tenkt å brygge. Siden leiligheten er helt kliss ny er jeg litt nervøs for å sette igang brygginga for å finne ut at ventilasjonsanlegget ikke kan ta unna dampen, og at jeg vil stå på et kjøkken fullt av damp med vannskade i taket og alt det som følger med.
Er det noen med erfaring som kan tipse meg om dette vil fungere eller ikke? Klarer ventilasjonsanlegget ditt å ta unna dampen fra kokinga? Må jeg begynne å gjøre hele bryggeprosessen eller evt. kun kokingen utendørs?
Jeg tenker også at det kanskje er noe ugunstig å la ventilasjonsanlegget ta unna så mye fukt over lengre tid (60-90min) siden det tross alt er et stykke fra kjøkkenet til ventilasjonsanlegget og ut... Mtp. fukt og vannansamling i ventilasjonsrør o.l?...