Ølbrygging

Hei. Har begynt å brygge min første batch med American pale ale. Kittet var fra europris.

Har satt det til gjæring og har stått i vell 1 uke.

Så skulle jeg tilsette pale ale pellets, noe jeg gjorde nå onsdags kveld. Nå ligger det som kan se ut som et tykt lag med grønnfarge på toppen. Noe som er vanlig eventuelt, har vært borti dette før?
 
Hei. Har begynt å brygge min første batch med American pale ale. Kittet var fra europris.

Har satt det til gjæring og har stått i vell 1 uke.

Så skulle jeg tilsette pale ale pellets, noe jeg gjorde nå onsdags kveld. Nå ligger det som kan se ut som et tykt lag med grønnfarge på toppen. Noe som er vanlig eventuelt, har vært borti dette før?
Går ut fra at 'pale ale pellets' er humle og at du har tørrhumlet.

Det er helt normalt at humla legger seg på toppen, den vil synke etterhvert som den trekker til seg væske. No worries.

Red. Ok, ser nå at du tilsatte humla for to dager siden, det er litt merkelig hvis den fortsatt ligger og flyter. Har du et bilde?
 
Stemmer var humle ja. Allright:) Begynte å bli urolig for om det var infisert etc. Har ikke hatt verdens beste tempratur kontroll men har låge rundt på en 20-25 grader. Noen ide om hvor lang tid det vill ta før det "grønne" synker og forsvinner?
 
Stemmer var humle ja. Allright:) Begynte å bli urolig for om det var infisert etc. Har ikke hatt verdens beste tempratur kontroll men har låge rundt på en 20-25 grader. Noen ide om hvor lang tid det vill ta før det "grønne" synker og forsvinner?
Så ikke at du tørrhumlet på onsdag, som nevnt over skulle den ha blandet seg med ølet nå. Bilde?
 
Så ikke at du tørrhumlet på onsdag, som nevnt over skulle den ha blandet seg med ølet nå. Bilde?
Gjør den alltid det hos deg? Jeg kan dip hoppe og måtte kald kræsje etter 14 dager fordi humla enda ligger på toppen å dummer seg :D
 
Gjør den alltid det hos deg? Jeg kan dip hoppe og måtte kald kræsje etter 14 dager fordi humla enda ligger på toppen å dummer seg :D
Ja, synes egentlig den synker irriterende fort og legger seg på bunnen. Kanskje forskjell på humletyper?
 
Ja, synes egentlig den synker irriterende fort og legger seg på bunnen. Kanskje forskjell på humletyper?
Ja eller kanskje mengden humle? Selv om det gir ikke helt mening det heller for de 200(100+100 Mosaic/Citra) gramene i dip hopen sank jo som stein, men så fort gjæringa kommer i gang så løfter CO2en det oppe og der ligger det å tøffer seg i toppen av allrounderen :p
 
Ja eller kanskje mengden humle? Selv om det gir ikke helt mening det heller for de 200(100+100 Mosaic/Citra) gramene i dip hopen sank jo som stein, men så fort gjæringa kommer i gang så løfter CO2en det oppe og der ligger det å tøffer seg i toppen av allrounderen :p
Er det bare ved dip hop det skjer, eller tørrhumling også?
 
Er det bare ved dip hop det skjer, eller tørrhumling også?
Når humla er blitt ordentlig vasstrukken (vørtertrukken:)?), mener jeg at den vil legge seg på bånn. Men den driver jo og kliner seg innpå gjæren, som antakelig helst hadde sett at den holdt seg for seg sjøl, og blir med den når den legger seg på topp. Bruker du en av de klassiske topphøstergjærtypene, som f.eks. Wyeast 1318, så danner den et skumlag som gjerne blir liggende hele tida. Jeg trur ikke det spiller noen rolle om det dreier seg om tørrhumling eller diphumling. Det er jo den samme humla.

Jeg opplevde, da jeg brukte 1318, at jeg måtte riste humla ned i suspensjon:). Men den fløyt jo bare opp igjen, sammen med gjæren.

Bryggeriene - eller noen, i alle fall, som Janish's Sapwood Cellars - driver vel på med å blåse inn CO2 fra bunnen for å få humla opp i suspensjon. Sånn sett er det vel en fordel for oss om den legger seg på topp. Det er leggere å gi den en liten tur ned i ølet enn å få den opp.
 
Når humla er blitt ordentlig vasstrukken (vørtertrukken:)?), mener jeg at den vil legge seg på bånn. Men den driver jo og kliner seg innpå gjæren, som antakelig helst hadde sett at den holdt seg for seg sjøl, og blir med den når den legger seg på topp. Bruker du en av de klassiske topphøstergjærtypene, som f.eks. Wyeast 1318, så danner den et skumlag som gjerne blir liggende hele tida. Jeg trur ikke det spiller noen rolle om det dreier seg om tørrhumling eller diphumling. Det er jo den samme humla.

Jeg opplevde, da jeg brukte 1318, at jeg måtte riste humla ned i suspensjon:). Men den fløyt jo bare opp igjen, sammen med gjæren.

Bryggeriene - eller noen, i alle fall, som Janish's Sapwood Cellars - driver vel på med å blåse inn CO2 fra bunnen for å få humla opp i suspensjon. Sånn sett er det vel en fordel for oss om den legger seg på topp. Det er leggere å gi den en liten tur ned i ølet enn å få den opp.

Ok, har vel ikke humlet i så aktiv gjæring som dette, er nok derfor jeg opplever at den synker fort.
 
Ok, har vel ikke humlet i så aktiv gjæring som dette, er nok derfor jeg opplever at den synker fort.
Jeg dip hopper i dag, og humla i den e-kolben jeg bruker, legger seg 100% på bånn. Så jeg må stadig en tur bortom og snurre litt på kolben for å få den opp så det skal skje litt mekanisk påvirkning.

Når det gjærer, er det jo bevegelse i ølet, så det kan hende det hjelper. Og intensiteten på gjæringa, og kanskje geometrien på karet, kan nok spille en rolle, også. Noe annet som kan påvirke, er vel størrelsen på humlepartiklene? Trur ikke den alltid er lik. Mulig større partikler kan flyte lettere?
 
Bruker du en av de klassiske topphøstergjærtypene, som f.eks. Wyeast 1318, så danner den et skumlag som gjerne blir liggende hele tida. Jeg trur ikke det spiller noen rolle om det dreier seg om tørrhumling eller diphumling. Det er jo den samme humla.

Jeg opplevde, da jeg brukte 1318, at jeg måtte riste humla ned i suspensjon:). Men den fløyt jo bare opp igjen, sammen med gjæren.
Dette får jeg med Skare. Tapper ølet likevel jeg, for under gjær og humle "skorpen" er ølet klart.
 
Hei. Da har jeg sjekket igjen og det ligger fortsatt et lag med slik "grønske" oppå som tidligere skrevet. Noen tips til hva man eventuelt kan gjøre for å få det til å synke eventuelt?
Takk
 
Hei. Da har jeg sjekket igjen og det ligger fortsatt et lag med slik "grønske" oppå som tidligere skrevet. Noen tips til hva man eventuelt kan gjøre for å få det til å synke eventuelt?
Takk
Så lenge det gjærer er det lite du får gjort, når gjæringa er over kan du kaldkræsje, men da burde du ha en mulighet til å erstatte(for væske krymper når den blir kaldere) med CO2. Om ikke må du nesten bare ta tiden til hjelp og som sagt prøve å dunke på veggene.
 
Tilbake
Topp