Finn Berger
Moderator
Det ser ut som om det er flere av oss som liker dette ølet, og som brygger det etter originaloppskrifta, som Nøgne Ø har lagt ut som en av flere. (Særdeles sympatisk tiltak, @Kjempetorsken !)
Nå sitter jeg akkurat og smaker på en (nesten) ferdig flaskekarbonert versjon, og er litt i den syvende himmel. Og så tenker jeg at dette ølet fortjener en egen tråd. Og sida flere av oss brygger det, kan det jo være kjekt å utveksle erfaringer.
Jeg har aldri brygga det med 007, som NØ bruker, men har prøvd litt ulike engelske typer. På den reine sida har jeg brukt skotsk gjær (Imperial A31 Tartan, "samme" som wlp028), og ellers varianter av Boddingtons-gjæren (Wyeast 1318, Imperial A38 Juice og Verdant). Jeg synes at de siste kler oppskrifta best. Denne siste jeg sitter og nyter nå, er med Verdant, og det kan godt være det blir en favoritt. Det blir mye smak, og det står til munnfølelsen. Her passer den gode gamle "mer å ta i, mer å være glad i" veldig godt. Tjukt og godt i både munn og gane. Og en perfekt match til høstmørket utafor.
Nå sitter jeg akkurat og smaker på en (nesten) ferdig flaskekarbonert versjon, og er litt i den syvende himmel. Og så tenker jeg at dette ølet fortjener en egen tråd. Og sida flere av oss brygger det, kan det jo være kjekt å utveksle erfaringer.
Jeg har aldri brygga det med 007, som NØ bruker, men har prøvd litt ulike engelske typer. På den reine sida har jeg brukt skotsk gjær (Imperial A31 Tartan, "samme" som wlp028), og ellers varianter av Boddingtons-gjæren (Wyeast 1318, Imperial A38 Juice og Verdant). Jeg synes at de siste kler oppskrifta best. Denne siste jeg sitter og nyter nå, er med Verdant, og det kan godt være det blir en favoritt. Det blir mye smak, og det står til munnfølelsen. Her passer den gode gamle "mer å ta i, mer å være glad i" veldig godt. Tjukt og godt i både munn og gane. Og en perfekt match til høstmørket utafor.