Old Salt Tavern

Originaloppskrifta synes jeg er litt forvirrende: den sier IBU =30, med Target som bitterhumle @60 til 25IBU.

Da er det bare 5 IBU til senere tilsettinger. Min Target er på 10,9%, og EKG er 4,8%. Ikke mulig å tilsette 1,5g/liter @5 av hver og 5g/L EKG samt 1,5g/L Target ved whirlpool da. Det vil hos meg gi over 20 IBU. Da jeg prøvde det ble ølet for bittert.

Nå har jeg redusert bitterhumlinga og whirlpool mye slik at jeg ender etvsted mellom 35-40. Synes det passer min gane.

Hva gjør dere andre?
 
  • Like
Reaksjoner: Ove
Jeg venter spent på resultatet:).

Det skal sies at jeg synes kvaliteten på det brygget fra NØ har vært varierende. Men når det er godt, er det skikkelig godt. Og så er oppskrifta et fint utgangspunkt for eksperimentering med små endringer.

Liker du brygget, vil jeg si det er en ide å teste originaloppskrifta og :)eg sett hen før? Sånn var det også med dette ølet. Jeg har ikke drukket det før, men fikk sterke assosiasjoner til noe jeg ikke husker hva er :)
Jeg syns det var veldig godt, og den satt lenge i munnen. Drakk den nærmest på cognac-vis. Men når den halve literen var fortært var mannen fornøyd, og fant noe lysere og lettere, så det var nok med én flaske. Da. I går. Kunne fint tatt en til nå :)
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp