Hei godtfolk!
Jeg har brygget mitt aller første øl (moro!), en IPA fra olbrygging.no på en Beer Brew 30. Alt har tilsynelatende gått etter planen, jeg målte OG 1070 og tilsatte gjær på rundt 25 grader. Temperaturen i rommet er ca 22 grader, pluss minus dag/natt. Fire timer etter at jeg tilsatte gjæren ploppet det noe voldsomt i gjærlåsen, i overkant av ett plopp i sekundet. Sånn sto den i 1,5 døgn, før den plutselig later til å ha sluttet å gjære. Nå plopper det kanskje en gang hvert femte minutt. Er det et tegn på at noe er galt?
Jeg googlet meg frem til at for høy mesketemperatur kunne ha betydning - jeg satte termostaten på 65 grader, men målte etterhvert for lav temperatur. Jeg skrudde derfor termostaten opp til 70 grader i noen minutter, men da ble temperaturen for høy på vørteren nederst i kokeren så jeg skrudde tilbake til 65 og lot det stå i en time. Dette resulterte i rene sukkerlaken, som bekreftet av OG - da kan vel ikke det være problemet?
Jeg har brygget mitt aller første øl (moro!), en IPA fra olbrygging.no på en Beer Brew 30. Alt har tilsynelatende gått etter planen, jeg målte OG 1070 og tilsatte gjær på rundt 25 grader. Temperaturen i rommet er ca 22 grader, pluss minus dag/natt. Fire timer etter at jeg tilsatte gjæren ploppet det noe voldsomt i gjærlåsen, i overkant av ett plopp i sekundet. Sånn sto den i 1,5 døgn, før den plutselig later til å ha sluttet å gjære. Nå plopper det kanskje en gang hvert femte minutt. Er det et tegn på at noe er galt?
Jeg googlet meg frem til at for høy mesketemperatur kunne ha betydning - jeg satte termostaten på 65 grader, men målte etterhvert for lav temperatur. Jeg skrudde derfor termostaten opp til 70 grader i noen minutter, men da ble temperaturen for høy på vørteren nederst i kokeren så jeg skrudde tilbake til 65 og lot det stå i en time. Dette resulterte i rene sukkerlaken, som bekreftet av OG - da kan vel ikke det være problemet?