Er det noen som har innspill på ølgjærs evne til å fortære disakkarider?
Bakrunn for spørsmål:
Jeg har satt et lite ingefær, sitron og koriander-brygg, med kun raffinert sukker som gjærbar ingrediens. Det er ikke mye næring til gjæren inn i bildet annet enn litt sitron og ingefær. Brygget har stått og gjæret i 9 dager i 20 c. men har fortsatt mye sødme, estimerer FG til å være rundt 1020-30 (har ikke hydrometer for hånden).
OG: 1045
Gjær: safale us-05, 11,5 g på 15 l.
Bakrunn for spørsmål:
Jeg har satt et lite ingefær, sitron og koriander-brygg, med kun raffinert sukker som gjærbar ingrediens. Det er ikke mye næring til gjæren inn i bildet annet enn litt sitron og ingefær. Brygget har stått og gjæret i 9 dager i 20 c. men har fortsatt mye sødme, estimerer FG til å være rundt 1020-30 (har ikke hydrometer for hånden).
OG: 1045
Gjær: safale us-05, 11,5 g på 15 l.