Ølsett-brygging - uten smak

kosl

Norbrygg-medlem
Har nå gjæret ut to ølsett av typen "Woodforde's Nelsons Revenge" og "ST PETER'S INDIA PALE ALE", endte på OG 1012 og 1014 etter 3 uker. Tilsatte "Beerkit enhancher" når de ble satt, henholdsvis 600gr. og 150gr. for å få en forventet OG, tror kanskje den lange gjæringstiden kan skyldes det?
Har tappet bryggene på Cornelius nå, og det står til karbonering (2 dager) på kjølerom (4-6C). Måtte prøvesmake i dag, men det er liten eller litt vassen smak på ølet - fra begge fat, det lukter og ser veldig bra ut.
Har forøvrig stående en "woodfordes headcracker" til gjæring også, og har den samme følelsen der.

Er det noen som har erfaring på disse settene, må det evt. stå "noen uker" for å modnes før det blir klart?
Kan mitt innfall av å tilsette Spraymalt kanskje ha forårsaket noe?

Tips og støtte mottas...
Kosl
 
Et skritt i riktig retning vil vel være å bruke ren spraymalt eller maltekstrakt i stedet for "Beerkit Enhancer". Ellers så er det ganske enkelt å bruke noe spesialmalt i tillegg til settene. Her er en fin introduksjon til ekstraktbrygging: http://www.howtobrew.com/
 
kosl skrev:
Har nå gjæret ut to ølsett av typen "Woodforde's Nelsons Revenge" og "ST PETER'S INDIA PALE ALE", endte på OG 1012 og 1014 etter 3 uker. Tilsatte "Beerkit enhancher" når de ble satt, henholdsvis 600gr. og 150gr. for å få en forventet OG, tror kanskje den lange gjæringstiden kan skyldes det?
Har tappet bryggene på Cornelius nå, og det står til karbonering (2 dager) på kjølerom (4-6C). Måtte prøvesmake i dag, men det er liten eller litt vassen smak på ølet - fra begge fat, det lukter og ser veldig bra ut.
Har forøvrig stående en "woodfordes headcracker" til gjæring også, og har den samme følelsen der.

Er det noen som har erfaring på disse settene, må det evt. stå "noen uker" for å modnes før det blir klart?
Kan mitt innfall av å tilsette Spraymalt kanskje ha forårsaket noe?

Tips og støtte mottas...
Kosl

Heisann,

Bruker du naturlig eller kunstig karbonering? Dersom du karbonerer naturlig (med sukker) så bør du flytte fatene til en plass som er varmere  :)
 
Når jeg brygget mitt St. Peters IPA sett så endte jeg opp med OG på 1049. og FG på 1010. gjæret ved 20 grader i 14 dager på kjøkkenet  :)

Husk å karbonere det skikkelig. Ikke bare de få dagene som står på bruksanvisningen.
jeg brukte 6gr sukker pr liter øl i en sukkerlake og etter 1 uke så var det fortsatt lite futt i det. Lot det stå totalt i 14 dager på kjøkkenet og da blei de bra.

Lagret de ytterligere 14dager i øleskapet før jeg begynte å kose meg med de.
Nå står flaskene i øleskapet i nede og er snart borte. Smaken utvikler seg med tiden så ikke noe vits i å stresse.
Husk å ikke servere IPAn ved for lav temp. merker stor forskjell på de som går rett fra øleskapet og i glasset og de som tempereres litt før servering
 
Roger_L skrev:
Når jeg brygget mitt St. Peters IPA sett så endte jeg opp med OG på 1049. og FG på 1010. gjæret ved 20 grader i 14 dager på kjøkkenet  :)

Husk å karbonere det skikkelig. Ikke bare de få dagene som står på bruksanvisningen.
jeg brukte 6gr sukker pr liter øl i en sukkerlake og etter 1 uke så var det fortsatt lite futt i det. Lot det stå totalt i 14 dager på kjøkkenet og da blei de bra.

Lagret de ytterligere 14dager i øleskapet før jeg begynte å kose meg med de.
Nå står flaskene i øleskapet i nede og er snart borte. Smaken utvikler seg med tiden så ikke noe vits i å stresse.
Husk å ikke servere IPAn ved for lav temp. merker stor forskjell på de som går rett fra øleskapet og i glasset og de som tempereres litt før servering

Tilsatte du alt vannet som det sto i veiledningen?
 
Tilbake
Topp