Omstikk, kontroll under gjæring, glass vs. plastflasker?

Aleksander_B skrev:
Takker for så utfyllende svar! Knallbra!

Jeg tror jeg glemmer omstikk i så fall. Mulig at jeg stikker om på tappedagen for unngå gjærkaka med heverten under tappingen.

Litt avhengig av hvordan du har tenkt å tilsette sukker for karbonering, så vil du få en "naturlig" omstikking på tappedagen. I alle fall om du gjør slik de fleste gjør det med tilsetting av sukkerlake i hele vørteren, og ikke direkte i flaska. Du kan selvsagt ha sukker(lake) rett i flaskene, men det er en annen diskusjon.
 
begynn å høste Lade Gaards halvlitre, de er støpt med skrutopp, men korkes på vanlig vis.
Genialt syns nå jeg.

Du kan sikkert stikke innom Grans bryggerier og kjøpe noen kasser der for pantepenger...
om du er i sandefjord da...

Kran i gjærdunkene er et kremtips, koster next2nada og er helt genialt.
(OBS: om du tar ut mer enn et prøverør skaper du et undertrykk i dunken som trekker vannet i vannlåsen inn i ølet)
ja jeg har gjort det også :)

Flaskeapropos, Jeg har også et parti 1 liters vippekorkflasker fra Ikea, fine til gjenbruk. 20 kroner flaska tror jeg.
(OBS, korken er av hardplast og skal IKKE i ovnen :)

Happy brygging!
Funker disse IKEA flaskene da? Tenker på trykket?
 
Tilbake
Topp