omvendt bekymring.

Satte en pils/dortmounder på slurry til forriege pils, OG 1057 til gjæring på torsdag 23/03 med litt høy starttemp på 10 og 11 grader (2x45 liter)
Temperaturen har kreket seg opp til 11 og 12 grader på lørdag med en SG på 1034, får ikke ned omg.v. tempen som har vert på 7-10 grader denne tiden.
Søndag SG 1022
i dag SG 1011.
Brukte oksygen.

Har ikke brygget noe serlig med pils siden 2000 og synes dette gikk vel kjapt,
men det smaker helt OK nå selv om gjærsmakn er der.
Går liksom forter og brygge lager enn ale :)
 
Helt normalt for meg at lager går såpass fort når jeg bruker starter eller slurry. Laget en black lager for 2 uker siden som gjæret ut på 4 dager, lot den stå 2 dager til på høyere temperatur og cold crashet etter det. Brukte WLP802. Ingen skavanker. Tørrgjær syntes jeg er notorisk tregt til å starte opp.
 
Brukte dansk lager 2042, brukte den på mine første pils og juleøl, uten temp eller annen kontroll, 1 pk. på 25 liter, beste øl ever. Mistenker at 2042 blir husgjæren min innen lager.
 
Den har jeg ikke testa ut. Har stort sett holdt meg til Fermentis S-189 og WLP833, de er også veldig raske på utgjæring og greie og jobbe med.
 
Tilbake
Topp