Oppbevaring av malt og humle

Dag

Norbrygg-medlem
Hei, har noen på forumet gode ideer til hvordan man oppbevarer råstoffer til brygging?
Hel malt, knust malt og ekstrakter: Kan det fryses eller må det oppbevares lufttett, mørkt , kjølig eller alt på en gang? Vil knust malt tape seg så mye ved lagring at det er mulig å smake?
Hva med humle, den bør fryses har jeg skjønt? I plastposer, suge ut luft først?
Skal gjær oppbevares kjølig eller ved romtemperatur?
Kunne noen som besitter fagkunnskap om dette skrive en liten rettledning?
 
Generelt, men ikke utelukkende, tror jeg at følgende oppbevaringsforhold er greie:

Malt:
- tørt, gjerne lufttett, ved en temperatur som ikke gir kondensforming. Skal vi si litt under vanlig romtemperatur. Ikke i kjølerom/-skap, for da får man kondens og blir malten myk, spesielt dersom ikke sakene er pakket inn godt nok! Og ja, mørkt skal være bra det også.

Humle:
- pakket så tett som mulig. Noen som blåser inn litt CO2 men lurer på om det er så viktig. Tett igjen posen og legg den i fryseren. Kjøleskap går også men da degenererer den litt fortere. Har brukt humle som var pakket slik i fryseren og den virket som fersk, selv etter noen år.

Gjær:
- kjølig, men ikke for nært null grader eller under! dette gjelder både tørrgjær og flytende gjær!
- brukes fortest mulig
 
Tilbake
Topp