Har noen år nå brygget med Brattberg sitt Villa Bryggeri, disse er på 27 liter hver og passer derfor fint til 5 gallons oppskrifter. Dette er 2 saftkokere med hvert sitt 2000W element.
Oppsettet er forsåvidt fint, men det er en føler på begge platene som slår ut i tide og utide. Kjelene er derfor ikke bygget for å skape en rullende kok i 60-90 min – de er nok laget for å varme opp og småkoke supper etc. Veldig typisk så slår den seg av rett før vørteren når kok og da står den gjerne slik en stund. Det skjer også utover i koken og såvidt jeg kan registrere varierer mengden som kokes bort fra gang til gang. Dette medfører også at selve bryggetiden strekkes en del ekstra enn nødvendig.
Har kikket litt på både Grainfather og Speidel, men registrerer at det pr i dag ikke finnes et "perfekt" lukket system, kompromisser må inngås. Jeg har 10 tommeltotter og dårlig med tålmodighet så modding av eksisterende utstyr er ikke min greie.
Vurderer derfor å i stedet kjøpe en Blichmann G2 kjele som nå er satt ned i pris hos Petit og kjøre denne på gass for å bedre oppnå en jevn temp der jeg selv bestemmer når varmen skal økes eller senkes. Litt tungvint; men tenker å bruke den til både mesk og kok. Kan evt oppgradere senere med én G2 til.
Høres det fornuftig ut? Innspill tas i mot med takk!
Oppsettet er forsåvidt fint, men det er en føler på begge platene som slår ut i tide og utide. Kjelene er derfor ikke bygget for å skape en rullende kok i 60-90 min – de er nok laget for å varme opp og småkoke supper etc. Veldig typisk så slår den seg av rett før vørteren når kok og da står den gjerne slik en stund. Det skjer også utover i koken og såvidt jeg kan registrere varierer mengden som kokes bort fra gang til gang. Dette medfører også at selve bryggetiden strekkes en del ekstra enn nødvendig.
Har kikket litt på både Grainfather og Speidel, men registrerer at det pr i dag ikke finnes et "perfekt" lukket system, kompromisser må inngås. Jeg har 10 tommeltotter og dårlig med tålmodighet så modding av eksisterende utstyr er ikke min greie.
Vurderer derfor å i stedet kjøpe en Blichmann G2 kjele som nå er satt ned i pris hos Petit og kjøre denne på gass for å bedre oppnå en jevn temp der jeg selv bestemmer når varmen skal økes eller senkes. Litt tungvint; men tenker å bruke den til både mesk og kok. Kan evt oppgradere senere med én G2 til.
Høres det fornuftig ut? Innspill tas i mot med takk!