Finn Berger
Moderator
Hmmmm, skal vi se her da.
2.8 kg malt
18.5 liter total væske.
15 liter til kok. (varm vørter) Sg 1034
12.3 liter etter kok(varm vørter)
Ca 12 liter til gjæring.
30 stk 0.33 flasker.
En annen batch
3.53 kg malt
Total væske 19.5 liter
16.65 liter til kok. (varm vørter)g 1056
14.45 liter etter kok.(varm vørter)
12.5 liter til gjæring.
1.6 liter trub målt i kokekjelen
Tappet 21 stk 0.5 liters flasker.
Denne hadde en del humle.
Tror denne fikk lavere kok.
Har bare en kokeplate som jeg kjører på maks (1200watt).
Nå veit jeg jo ikke helt hvordan du går fram, men når jeg regner på prosessen min, kalkulerer jeg inn et svinn i mesken i tillegg til de literne malten absorberer. Det er grums som jeg ikke vil ha med over i koket, og jeg regner at jeg heller vekk et par liter på en normal batch på 25 liter.
Totalen din er ikke helt gal, men du mister litt mer enn det jeg gjør, i prosent, fra start til mål. Mulig den enkle forklaringen er at det er mindre rasjonelt å brygge små batcher? Men det har jeg ikke noe grunnlag for å si; bare en hypotese.
Steg for steg ser det nokså rimelig ut, men du mister merkelig lite i kok. Klarer de 1200 wattene å holde skikkelig fres på koket? Samtidig mister du mye i avfall i gjæringskaret.