Kanskje litt vanskelig å svare på, men har pleid å ta vare på ca 100b celler av gjær ved å overbygge starter.
De siste to gangene har det feilet. Husker ikke helt alderen på forrige gjær, men nå tok jeg en 34/70 jeg har hatt i kjøleskapet siden mars, dvs overbygget gjær.
Lagde starter som nå har stått over 30 timer, målte OG just in case og den var 1.040, så gjæren var jo da død.
Er ca 3 mnd for lang tid å ha "fersk" gjær i kjøleskapet? Eller var den muligens dau fra før?
Som sagt andre gangen dette har skjedd nå, fulgt samme rutine tidligere og det har fungert.
De siste to gangene har det feilet. Husker ikke helt alderen på forrige gjær, men nå tok jeg en 34/70 jeg har hatt i kjøleskapet siden mars, dvs overbygget gjær.
Lagde starter som nå har stått over 30 timer, målte OG just in case og den var 1.040, så gjæren var jo da død.
Er ca 3 mnd for lang tid å ha "fersk" gjær i kjøleskapet? Eller var den muligens dau fra før?
Som sagt andre gangen dette har skjedd nå, fulgt samme rutine tidligere og det har fungert.