Overgjæret pilsner

Hei  :skitbra:

Nå har jeg brygget 3 typer kølsch med forskjellige oppskrifter og gjær, den siste med pilsnermalt og vienna og 2565 kølsch gjær.
Klarer ikke å treffe den smaken jeg ønsker, ønsker en mest mulig pils aktig type.
Den skal være overgjæret. 

Er det noen som har en oppskrift å anbefale meg?  :ilike:
Brygger i 25 liter's utstyr.
 

Vedlegg

  • image.jpg
    image.jpg
    1,2 MB · Sett: 637
jeg stilte også dette spørsmålet for en tid tilbake og fikk noen forslag.

Du kan jo lese her og se om du finner noe som kan brukes; http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,5264.msg43075.html#msg43075
 
Takker for svar/tilbakemeldinger, men må være ærlig å si at jeg ikke ble noe klokere.
Får bar prøve forskjellig gjær og metoder.  :bank2:
 
Bruk 100 % pilsnermalt, Saaz eller Hallertauer Mittelfrüh og sikt på en IBU på 20-40, alt etter hva du ønsker. Tilsett humle på f.eks. 60, 20, 10 og 2 min, og fordél humlen etter hvor mye aroma du ønsker. Gjær kjølig (rundt 16 °C og i alle fall ikke over 20 °C) med f.eks. WLP036, 011 eller 029. Pils blir det ikke så lenge du ikke bruker lagergjær på lagertemperaturer, men om du holder temeraturen litt nede, oksygenerer vørteren bra og bruker rett gjærmengde, vil du få et godt øl.
 
Tilbake
Topp