1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Overkarbonert øl?

En tråd i 'Brygging' startet av Fredrik Zachariassen, 23 Jun 2018.

  1. Fredrik Zachariassen

    Fredrik Zachariassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei,

    I går tvangskarbonerte jeg en kølsch på 19l corneliusfat. 2 bar - 5 min med rulling av fat.
    Fem seks timer senere så skal jeg forsøke å tappe litt, da kommer det bare skum..

    I dag har jeg tømt fatet for C02 og forsøkte å tappe på 0,4 bar, fortsatt det samme.
    Nå har tømt fatet helt, rullet det og så tømt C02 og repetert det noen ganger..

    Forsøkt å tappe litt forsiktig på på 0,4 bar igjen, samme skum problemet..

    Noen med erfaring på hva jeg må gjøre nå? Hvordan løser jeg dette?
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    La det stå et døgn. Blø av CO2 dersom det er overkarbonert. Du bruker sikkert 3/16’’ rør
     
  3. Fredrik Zachariassen

    Fredrik Zachariassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Feilen lå i noe med fatet, jeg byttet over rør og ventil/kobling fra et annet fat. Da funket alt som det skulle.
     
    ullrotta liker dette.

Del denne siden