Fredrik.johansen1993@hotm
Norbrygg-medlem
Heisann!
Jeg har fått tilgang på et pæretre i nabolaget og tenkte lage sider på det. I tillegg har jeg lest mye om kveik og har veldig lyst til å teste ut å gjære sideren med kveik. Høres ut som det kan gi fruktige og fine smaker som kan passe til sider. Trenger litt tips og innspill!
Er det noe jeg bør tenke på når jeg nå skal lage pæresider med kveik?
Jeg har gjæringskammer hvor jeg kan styre temp, men er det noen fordeler eller ulemper ift å gjøre på forskjellige temperaturer? Eller kan jeg like så godt bare la det gjære i romtemperatur?
Siden kveik gjærer raskt, bør jeg ha blowout til gjærlåsen?
Bør jeg koke pærejuicen for å drepe alle bakterier først? Hørt det ligger en bakterie på pæreskinnet som mange bruker i villgjæring.
Hvordan ville dere evt. søta opp juicen i etterkant om den blir for tørr? Skjønt det er en den ufermenterbart sukker i pære, så kan hende den ikke trenger søtning.
Noe annet jeg bør tenke på? Jeg er en veldig fersk brygger, så har ikke så mye av de vanlige do's and dont's inne.
Jeg har fått tilgang på et pæretre i nabolaget og tenkte lage sider på det. I tillegg har jeg lest mye om kveik og har veldig lyst til å teste ut å gjære sideren med kveik. Høres ut som det kan gi fruktige og fine smaker som kan passe til sider. Trenger litt tips og innspill!
Er det noe jeg bør tenke på når jeg nå skal lage pæresider med kveik?
Jeg har gjæringskammer hvor jeg kan styre temp, men er det noen fordeler eller ulemper ift å gjøre på forskjellige temperaturer? Eller kan jeg like så godt bare la det gjære i romtemperatur?
Siden kveik gjærer raskt, bør jeg ha blowout til gjærlåsen?
Bør jeg koke pærejuicen for å drepe alle bakterier først? Hørt det ligger en bakterie på pæreskinnet som mange bruker i villgjæring.
Hvordan ville dere evt. søta opp juicen i etterkant om den blir for tørr? Skjønt det er en den ufermenterbart sukker i pære, så kan hende den ikke trenger søtning.
Noe annet jeg bør tenke på? Jeg er en veldig fersk brygger, så har ikke så mye av de vanlige do's and dont's inne.