Nå er brygget flasket, og jeg ønsker synspunkter på typebestemmelse av brygget. Det var i utgangspunktet en PA, men jeg har lagt til en del humle i forhold til opprinnelig oppskrift fra Borrebrygg. Jeg synes dette ligner mer på en IPA.
50g EKG 6% 60 min
20g EKG 6% 30 min
20g EKG 6% 15 min
40g EKG 6% 5 min
50g Chinook 11,9% 5 min
50 g Chinook tørrhumlet etter 5 dager
Dette får jeg til å bli IBU rundt 47 med ferdig kokt mengde ca 25 liter.
I tillegg til malten hadde jeg i 1/2 kg lokalprodusert honning, kokte 15 min. Med dette ekstra sukkeret kom OG på 1074.
Jeg fikk veldig mye grums, så jeg endte opp med bare 18 liter i gjæringsbøtta. Jeg fikk FG på 1018. Altså ca 7,3% ABV.
PA eller IPA?