Hei,
foreløpig så koker humlemengden min i alt fra 7 til 9 liter vann, deretter tilsetter jeg ekstrakt som pasteuriseres, og så øker jeg vannmengden til 18-22 liter, alt etter som.
Det jeg lurer på er om bitterheten/aroma osv som jeg klarer å trekke ut i 7-9 liter vann, blir det samme som om jeg hadde kokt med det volumet jeg skulle ende opp med?
Forklart på en annen måte: påvirkes humle-utnyttelsen av hvor mye vann/vørter den kokes i? Gitt samme OG.
foreløpig så koker humlemengden min i alt fra 7 til 9 liter vann, deretter tilsetter jeg ekstrakt som pasteuriseres, og så øker jeg vannmengden til 18-22 liter, alt etter som.
Det jeg lurer på er om bitterheten/aroma osv som jeg klarer å trekke ut i 7-9 liter vann, blir det samme som om jeg hadde kokt med det volumet jeg skulle ende opp med?
Forklart på en annen måte: påvirkes humle-utnyttelsen av hvor mye vann/vørter den kokes i? Gitt samme OG.