Hei,
Har satt 4 vellykkede brygg med ekstrakt. Ønsker nå å teste ut partial mash for å kunne bevege meg over på litt mer komplekse portere blant annet. Jeg har en 36L kjele jeg bruker til å koke vørteren i. Tenkte å bruke denne til å meske det som skal meskes, deretter koke opp vørteren og tilsette DME (+ humle).
Jeg ønsker å konvertere denne oppskriften til partial mash:
Sluttmengde: 23L
Kokevann: 27L
OG: 1054
FG: 1016
Palemalt 4,5 kg
Røyket malt 700 g
Svart malt 300 g
Krystallmalt 200 g
Caramunich I-malt 200 g
+ humle og gjær
I dette tilfellet vil jeg meske røyket malt, svart malt, krystallmalt og caramunich I-malt. Og hvis jeg har forstått det riktig så må jeg meske en viss mengde palemalt (base malt) sammen med spesialmalten. Men hvor mye? Og hvor mye vann må jeg benytte til dette?
Når meskingen så er ferdig så skal korna (meskeposen) skylles for å få med mest mulig av søtstoffene? Hvor mye vann må jeg bruke til å skylle og hvilken temperatur må dette vannet ha?
Har satt 4 vellykkede brygg med ekstrakt. Ønsker nå å teste ut partial mash for å kunne bevege meg over på litt mer komplekse portere blant annet. Jeg har en 36L kjele jeg bruker til å koke vørteren i. Tenkte å bruke denne til å meske det som skal meskes, deretter koke opp vørteren og tilsette DME (+ humle).
Jeg ønsker å konvertere denne oppskriften til partial mash:
Sluttmengde: 23L
Kokevann: 27L
OG: 1054
FG: 1016
Palemalt 4,5 kg
Røyket malt 700 g
Svart malt 300 g
Krystallmalt 200 g
Caramunich I-malt 200 g
+ humle og gjær
I dette tilfellet vil jeg meske røyket malt, svart malt, krystallmalt og caramunich I-malt. Og hvis jeg har forstått det riktig så må jeg meske en viss mengde palemalt (base malt) sammen med spesialmalten. Men hvor mye? Og hvor mye vann må jeg benytte til dette?
Når meskingen så er ferdig så skal korna (meskeposen) skylles for å få med mest mulig av søtstoffene? Hvor mye vann må jeg bruke til å skylle og hvilken temperatur må dette vannet ha?