fmandal skrev:
Endte med å brygge en appelsin-APA:
Størrelse i gjæringskaret: 13 liter
2.8 kg Maris Otter
0.18 kg Pale Crystal Malt
500 g Light Spraymalt
5 g Chinook @ 60 min
15 g Chinook @ 15 min
15 g Cascade @ 15 min
Ca. 50 g appelsin-zest @ 10 min (Tipper 50 gram, men målte ikke nøyaktig. Raspet skallet på to middels store appelsiner)
15 g Chinook @ 1 min
15 g Cascade @ 1 min
Safale US-05 tørrgjær.
Dette var første forsøk på BIAB. Begrenset suksess. Hadde beregnet å bruke 250 g spraymalt og få en OG på 1052. Måtte legge til 250 g spraymalt for å komme opp på 1051. Beregnet effektivitet ble cirka 50 prosent. Må fordype meg i internettliteraturen før neste bryggedag for å finne ut hva som kan forbedres.
BIAB-problemer til tross, dette brygget luktet rett og slett himmelsk. Står til gjæring på 19 grader nå, gleder meg til påske!
Jeg brygget denne i fjor, og skal ikke justere annet enn volum og effektivitet til årets versjon. Ble veldig godt mottatt, både av meg selv og alle andre som smakte det.
Nå gleder jeg meg til påske!