Påskeøl

Alle smaker vil med tiden mer eller mindre dempe seg.
Slik blir det nok også med denne.
Så mye annet enn å vente tror jeg ikke du kan gjøre.

Hva var temperaturen i karet under stormgjæringen?
 
Tar opp denne litt igjen.

Ølet har nå stått i kjøleskap en god stund, opplever nå at flaskene har blitt til bomber!!!!
(Var så vidt borti flasken som sa pang)

Trenger råd. Som tidligere nevt her var det litt gjersmak på ølet.
Regner da med det er fordi dette har stått for varmt, stopper da gjæra prosessen sin pga dette?

Målingen jeg har tatt på ølet er jo slik det står i oppskriften....

Er det bare å slå ut alt?
Det er ca 5mm 9mm bunnslam på flaskene.
 
Flasket for tidlig sannsynligvis, evt. infeksjon. Ville i en slik sit. kanskje prøvd å rekapsle hvis ølet ellers smaker bra. Er ikke ølet bra så må det ofres til Ægir/dodraugen, og så brygges nytt.
 
Bli kvitt ølet fortest mulig. Men det der er en farlig materie, så ta på deg godt med beskyttelsesmateriale (vernebriller!!!!).

Med FG på 1.010 og US-05 skulle det normalt ikke skje noe så dramatisk her. Men målte dere FG over flere dager? Som @BrewBoy sier, kan dere ha flasket for tidlig. Gjærsmaken tyder vel på det, og det gjør det kraftige laget med gjær på flaskene også. Tror ikke en infeksjon vil jobbe så fort og oppføre seg så dramatisk. (Mine infeksjoner gjør i alle fall ikke det:p.)
 
Tilbake
Topp