Jeg forsøkte meg med denne på lørdag. Om det blir godt vil vel gjenstå å se. Tipper også at ølet sannsynligvis ikke blir helt klart pga hvetemalten og havregrynene. Fritt inspirert av en salig miks mellom APA Gahr edition og til en viss grad Andrimne witbier. Planen var å få det beste fra Wit og APA i en påskeinpirert øl. (Så er det et par stykker som jeg tilbringer påsken med som ikke er så veldig glad i de øl hvor det er brukt belgisk gjær så derfor ble det double-o-seven på denne) 
Oppskriften er sakset fra det gratis bryggeprogrammet "Brewtarget" som jeg har brukt et par ganger og begynner å få sansen for 

 (http://brewtarget.sourceforge.net/)   
Paaskeøl - American Pale Ale () 
Brewer	Kjetil
Date	02/18/2012
Batch Size	19.491 L	Boil Size	24.491 L
Boil Time	90.000 min	Efficiency	60%
OG	1.062	FG	1.016
ABV	6.0%	Bitterness	43.2 IBU (Tinseth)
Color	6.4 srm (Morey)	Calories (per 12 oz.)	205
Fermentables
Total grain: 6.300 kg
Name	Type	Amount	Mashed	Late	Yield	Color
Flaked oats (havregryn)	Adjunct	200.000 g	Yes	No	71%	2.2 srm
German Munich	Grain	500.000 g	Yes	No	80%	8.0 srm
German pilsener	Grain	2.000 kg	Yes	No	82%	1.6 srm
German wheat	Grain	1.000 kg	Yes	No	84%	1.8 srm
Maris Otter Malt	Grain	2.500 kg	Yes	No	82%	4.0 srm
Sugar, Table (Sucrose)	Sugar	100.000 g	No	Yes	100%	1.0 srm
Hops
Name	Alpha	Amount	Use	Time	Form	IBU
Citra	12.7%	16.000 g	Boil	15.000 min	Pellet	11.2
Citra	12.7%	21.000 g	Boil	2.000 min	Pellet	2.5
Nelson Sauvin	10.9%	21.000 g	Boil	2.000 min	Pellet	2.2
Nelson Sauvin	10.9%	15.000 g	Boil	15.000 min	Pellet	9.0
Nelson Sauvin	10.9%	9.000 g	Boil	60.000 min	Pellet	10.9
Nelson Sauvin Dryhop day 5	10.9%	20.000 g	Dry Hop	0.000 s	Pellet	0.0
Nelson Sauvin	10.9%	9.000 g	First Wort	90.000 min	Pellet	7.3
Misc
Name	Type	Use	Amount	Time
Corriander Seed	Spice	Boil	10.000 g	10.000 min
Irish Moss	Fining	Boil	1.000 ts	10.000 min
Orange Peel, Bitter	Spice	Boil	20.000 g	10.000 min
Yeast Nutrient	Other	Boil	1.000 ts	10.000 min
Yeast
Name	Type	Form	Amount	Stage
Whitelabs WLP007 - Dry English Ale Yeast 	Ale	Liquid	35.000 mL	Primary (starter etter jamils kalkulator)
Mash
Name	Type	Amount	Temp	Target Temp	Time
Mash	Infusion	27.000 L	68.000 C	65.000 C	90.000 min
Mashout	Temperature	---	---	74.000 C	5.000 min
Sparge	Infusion	4.000 L	80.000 C	78.000 C	5.000 min
Instructions
Add 200.000 g Flaked oats (havregryn), 500.000 g German Munich, 2.000 kg German pilsener, 1.000 kg German wheat, 2.500 kg Maris Otter Malt, 2.500 kg Maris Otter Malt, to the mash tun.
Bring 27.000 L water to 68.000 C, 4.000 L water to 80.000 C, for upcoming infusions.
Add 27.000 L water at 68.000 C to mash to bring it to 65.000 C. Hold for 90.000 min.
Heat mash to 74.000 C. Hold for 5.000 min.
Add 4.000 L water at 80.000 C to mash to bring it to 78.000 C. Hold for 5.000 min.
Do first wort hopping with 9.000 g Nelson Sauvin,.
Bring the wort to a boil and hold for 90.000 min.
Put 9.000 g Nelson Sauvin into boil for 60.000 min.
Put 15.000 g Nelson Sauvin into boil for 15.000 min.
Put 16.000 g Citra into boil for 15.000 min.
Put 20.000 g Orange Peel, Bitter into boil for 10.000 min.
Put 10.000 g Corriander Seed into boil for 10.000 min.
Put 1.000 g Irish Moss into boil for 10.000 min.
Put 1.000 g Yeast Nutrient into boil for 10.000 min.
Put 20.000 g Citra into boil for 2.000 min.
Put 20.000 g Nelson Sauvin into boil for 2.000 min.
Stop boiling the wort.
Add 100.000 g Sugar, Table (Sucrose), to the boil at knockout.
You should have 21.491 L wort post-boil. You anticipate losing 2.000 L to trub and chiller loss. The final volume in the primary is 19.491 L.
Cool wort and pitch WLP007 - Dry English Ale Yeast Ale yeast, to the primary.
Let ferment until FG is 1.016.
Transfer beer to secondary.
Put 20.000 g Nelson Sauvin Dryhop day 5 into fermenter for 0.000 s.