Paulaner Hefe-Weissbier oppskrift?

Jeg har en weiss på gjæring for øyeblikket. Tidligere har jeg flasket denne type øl, men nå skal jeg ha den på fat.
Dere som har weissbier på fat, bruker dere da å coldcrashe før tapping på fat? Jeg tenker litt hvis ikke så blir den jo det uansett når den kommer på fatet.
Vil den siste halvdelen av fatet bli klar, eller snur dere fatet nå å da?
 
Jeg har en weiss på gjæring for øyeblikket. Tidligere har jeg flasket denne type øl, men nå skal jeg ha den på fat.
Dere som har weissbier på fat, bruker dere da å coldcrashe før tapping på fat? Jeg tenker litt hvis ikke så blir den jo det uansett når den kommer på fatet.
Vil den siste halvdelen av fatet bli klar, eller snur dere fatet nå å da?

Tipset til @Miguel var jo det, å snu på fatet underveis

Har kun fatet hefe en gang, uten CC, ikke gjorde jeg no med fatet heller
Ølet forble tåket hele veien, kansje litt klarere siste uka
 
Sist redigert:
Ja, mener å ha lest det et sted engang, men fant det ikke igjen. Er det noe som praktiseres med homlerike IPAer også tro ?
Jeg gjorde det iallefall. Alle øl som skal ha noe i suspensjon når man drikker det, har godt av at fatet snus på hodet først, la det stå litt, så snu tilbake. Dette er også retningslinjer til Paulaner før fat blir koblet til tappekran på pub. Funker veldig bra. IPA og Hefe er iallefall to av de typene øl jeg synes har godt av det før man tar seg en sitting med de.
 
Jeg gjorde det iallefall. Alle øl som skal ha noe i suspensjon når man drikker det, har godt av at fatet snus på hodet først, la det stå litt, så snu tilbake. Dette er også retningslinjer til Paulaner før fat blir koblet til tappekran på pub. Funker veldig bra. IPA og Hefe er iallefall to av de typene øl jeg synes har godt av det før man tar seg en sitting med de.
Hopper du over coldcrash på gjæringskaret? og lar det meste bli med på fat.
 
Jeg klarer ikke helt å se at "cold crash" skal være en teknikk som bidrar til god hefeweizen. Det er en gjærdrevet øl, der gjæringsprosessen er av helt avgjørende betydning, og å gjøre noe som bidrar til å avbryte gjæringa virker som en dårlig ide.
Hadde sikkert blitt greiere med flasker som jeg har brukt på weiss før, men denne gangen vil jeg prøve å ha det på fat.
Det blit jo på en måte cold crashet når det kommer på fat kjølig, men får håpe det meste holder seg flytende rundt en stund.
 
Sist redigert:
Hadde sikkert blitt greiere med flasker som jeg har brukt på weiss før, men denne gangen vil jeg prøve å ha det på fat.
Det blit jo på en måte cold crashet når det kommer på fat kjølig, men får håpe det meste holder seg flytende rundt en stund.
Jeg tenker at cold crashing av et øl er noe annet enn å lagre det kjølig. Selvfølgelig kan en hefeweizen, som annet øl, lagres kjølig, men å kjøle det ned før du er helt sikker på at gjæringsprosessen er ferdig og gjæren har bunnfelt er jeg skeptisk til.
 
Jeg tenker at cold crashing av et øl er noe annet enn å lagre det kjølig. Selvfølgelig kan en hefeweizen, som annet øl, lagres kjølig, men å kjøle det ned før du er helt sikker på at gjæringsprosessen er ferdig og gjæren har bunnfelt er jeg skeptisk til.
Hadde jo tenkt og gi det 14 dager på gjæringsdunken, så det skal jo ha gjort fra seg det meste da.
 
Tilbake
Topp